L'alcaldessa de Torrent, es disculpa davant els assistents a un míting del Partit Popular pel defecte de 'parlar en valencià'.

Maria José Català va començar el seu discurs a l’acte de proclamació dels candidats locals del Partido Popular de la Comunidad Valenciana dient:

“Demane disculpes si algun moment em passe al valencià. És la meua llengua materna i tinc aquest defecte.”

Amb aquesta súplica, l’alcaldessa de Torrent va demanar perdó als seus companys de partit per si en algun moment canviava de llengua.

Aquest incident lingüístic no va ser l’únic que es va produir durant l’acte. L’alcalde de Vila-Real, Juan José Rubert, va començar el seu discurs en valencià, la qual cosa va provocar la indignació de la militància popular: “En castellano, en castellano”, van cridar.

Al 2010, d’una consignació per a despeses de mes de 32.000.000 d’euros, MJC destinà 39.000 euros per al Gabinet de Promoció del Valencià, pel concert d’Estopa l’alcaldessa autoritza un pressupost de 166.636 euros entre la contractació de producció, la producció artística i altres despeses al Parc Central.

Arxivat en: Municipal

Comentaris

  1. elisabet diu:

    No me'n puc avindre! Com és possible que una persona s'avergonye de la seua llengua? Tan alt preu hi ha que pagar pel poder? Ès que no coneix la nostra historia? O ha fet bona la dita castellana (espanyola):
    "En Valencia la carne son verduras, las verduras agua; los hombres son mujeres y las mujeres nada."
    Però els valencians en tenen una altra referida a Castella:
    "En Castella, la vida és un mal somni; la mort la veritat, l'acord una mentida i l'orgull un poc trellat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *