En defensa de l’ensenyament públic i del valencià. Tothom a la MANIFESTACIÓ!

Manifest de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud de convocatòria per a la manifestació d’aquest dissabte 22 de setembre:

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud dóna suport a la convocatòria de manifestacions del proper dissabte 22 a Alacant, Castelló i València, en defensa de l’ensenyament públic i del valencià i crida a tota la comunitat educativa de la comarca a participar-hi.

Després de les grans mobilitzacions del curs passat, tant el govern valencià com l’espanyol continuen inflexibles en les seues polítiques de retallades i contra el valencià que estan afectant de manera molt greu els serveis públics en general i l’educació pública en particular. L’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, la pèrdua de llocs docents als centres, l’endarreriment en el pagament de beques, menjadors i funcionament dels centres, la manca d’inversió en infraestructures i materials escolars, i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme que margina l’ensenyament en valencià, en són les conseqüències…

Però aquesta política de retallades es fa per una decisió política molt determinada i no és cert de cap de les maneres que no existisquen altres solucions per a eixir de la crisi que patim. Nosaltres reivindiquen una solució que defense el serveis públics i l’educació, aconseguint els recursos necessaris per a fer-ho, que continuen existint, malgrat tot el balafiament i la mala administració desenvolupats. Per altra banda, l’opció que representa el decret de plurilingüisme no té res de “pedagògica” ni de “científica”, sinó que directament pretén afonar l’ensenyament en valencià.

La Plataforma de l’Horta Sud crida també a tota la comunitat educativa a continuar la resistència en defensa de l’ensenyament públic i del valencià, mantenint una oposició ferma, el temps que calga i fins aconseguir canvis, davant les polítiques que el que fan és desintegrar-lo i deteriorar-lo de manera accelerada.

Volem també destacar la importància que la comunitat educativa- mares i pares, alumnat i mestres i professorat, -s’organitze al centres i als pobles mitjançant assemblees, AMPEs, organitzacions d’estudiants, etc. i que tota aquesta organització acabe confluint en una coordinació a escala comarcal i de país. En bona mesura la nostra força i la nostra capacitat de fer front a les retallades dependrà d’això.

Convoquen a tota la comunitat educativa, AMPEs, assemblees de centres, estudiants… de la comarca de l’Horta Sud a la MANIFESTACIÓ d’aquest dissabte 22 a València. Anirem totes i tots darrere la pancarta de la Plataforma. La nostra cita serà a les 17:30 hores, davant l’Estació del Nord de València (ja que la manifestació anirà pel carrer de Colom, fins a la plaça d’Amèrica).

Us esperem!!

En defensa de l’educació pública i del valencià!!

Tothom a la MANIFESTACIÓ!!

Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *