El Bloc de Torrent-Coalició Compromís presenta al·legacions a l’estudi d’impacte ambiental de l’AVE Madrid-València

Beguer (BLOC): “Socialistes primer i ara els populars ens han deixat sols defensant la dignitat dels ciutadans de Torrent, per a ser escoltats sobre el projecte de l’AVE. Quan el partit pressiona, els uns i els altres s’amaguen”.

El portaveu del BLOC-VERDS en l’Ajuntament de Torrent, Vicent Beguer, ha presentat hui les al·legacions del seu grup al Segon Document Complementari a l’Estudi d’Impacte Ambiental de la LAV Madrid-València. Amb data 19 de novembre va ser publicada en el BOE l’exposició pública del mateix, fet que ha suposat “la indefensió més absoluta dels veïns de Torrent davant de l’abús que suposa inaugurar una obra d’aquesta envergadura sense escoltar-nos ni respectar les nostres opinions, a la qual cosa tenim dret per Llei. La resolució que aprovarà aquest estudi i les obres serà de traca una vegada inaugurades les mateixes. Una mostra d’una opereta de xaranga i pandereta amb el Rei com invitat d’honor”.

Beguer ha criticat “el silenci del PSOE de Torrent, que va retirar el recurs interposat davant de l’Audiència Nacional amb la promesa d’aquesta exposició pública, la qual cosa s’ha produït una vegada inaugurat l’AVE. El seu secretari general, Jorge Alarte ens va enganyar a tots dient que havia aconseguit millores i també va retirar el recurs del seu Ajuntament mentres Aldaia ho mantenia i guanyava en els tribunals, en l’Audiència Nacional i en el Suprem”. En aquest sentit ha indicat que li “agradaria sentir Jesús Ros o José Bresó ara, que ens recitaren els documents demanant el soterrament de l’AVE i la negativa a la muralla, que ens diguen en què a quedat l’esperit d’aquella mobilització ciutadana que van promoure. Que ens diguen ara que havien aconseguit de Magdalena Álvarez el compromís de l’exposició pública abans de fer les obres. Que ens expliquen a qui defenen en definitiva, si a Torrent o els interessos electorals del seu partit”

El grup municipal BLOC-VERDS ha indicat que “la solució proposada sense diàleg de cap classe, amb els ajuntaments i els afectats, suposa que es desestima el desviament del Barranc d’Aldaia cap a Torrent, la qual cosa és contradictòria amb l’estipulat amb el Pla director redactat pel Consell Metropolità de l’Horta, amb el perill d’inundacions amb total seguretat; a més de suposar que la planificació urbanística que havia tingut en compte aquestos extrems ha botat pels aires per obra i gràcia del Ministeri de Foment. El BLOC-VERDS denuncia que el concert previ del Pla General d’Ordenació Urbana de Torrent ens va costar una fortuna i va estar en exposició pública, ara aquell treball és paper mullat pagat a preu d’or.

El portaveu del BLOC també ressalta que igualment s’ha procedit a l’anul·lació de la connexió de la VIA PECUÀRIA, denominada CANYADA D’ARAGÓ entre els termes municipals d’Alaquàs i Aldaia, -amb accés per Torrent- la qual vulnera les instruccions del Reglament de Vies Pecuàries de 3 de novembre de 1978, en aplicació a la Llei 22/1974, de 27 de juny de Vies Pecuàries, amb el tall de la servitud perpètua del pont sobre el Canal Xúquer – Túria, PERJUDICANT GREUMENT les practiques pecuàries i agrícoles dels ramaders i agricultors usuaris, sense el menor respecte als drets històrics de les les dites vies que en l’actualitat formen part de la xarxa de sendes de caràcter cultural enfront de la Unió Europea.

Finalment han volgut remarcar que “les al·legacions estan fetes i sabem que seran totes desestimades perquè d’una altra manera es deuria replantejar el projecte. S’han burlat dels ciutadans de Torrent des del Ministeri de Foment amb el consentiment dels responsables socialistes anteriors, Ros i Bresó, i ara Catalá amb el PP ho consent callant. Nosaltres, mentres altres callen anem al que anàvem, que és defendre els interessos de Torrent i del nostre País per damunt de l’obediència al partit”.

Arxivat en: Municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *