Des de la coalició Compromís vàrem denunciar que la llista municipal del PP a l’Ajuntament de València, encapçalada per Rita Barberà, incomplia la llei de paritat electoral, que marca que ha d’haver com a mínim un 40% de dones. Amb l’habitual to xulesc que caracteritza el PP valencià, el regidor del cap i casal Alfonso Novo -infaustament conegut per les seues actuacions al Cabanyal- es va despenjar amb unes greus acusacions de “radicalitat”, “insults” i “falsedat” a Mònica Oltra i va afirmar que la Junta Electoral havia avalat la candidatura del PP i que complia amb la llei de la paritat. Doncs bé, un dia després, s’ha conegut la notícia que l’últim de la llista, Antonio Barranco, ha renunciat per “motius personals” i ha donat pas a la primera suplent, Leonor López. Casualitat? El que és segur és que Novo no demanarà disculpes per les greus acusacions a pesar que s’ha hagut d’empassar les seues paraules xulesques i ara amaga el cap sota l’ala.