L'aprovació dels comptes generals de 2009 i 2010 ha estat una il·legalitat i un esperpent

Beguer: “El PP aprova els comptes generals copiant la mateixa memòria de gestió de 2009 en el 2010 i desoint tots els informes de l’interventor general”.

La Comissió Especial de Comptes de Torrent, amb els vots a favor dels regidors del PP, ha aprovat hui 19 d’agost, els Comptes Generals corresponents als exercicis 2009 i 2010. La documentació donada als grups de l’oposició ha sigut incompleta i plagada d’errors, com per exemple el fet que la memòria del 2010 conté les mateixes dades que les que corresponen a l’exercici 2009. A més a més l’Interventor alerta que: “Como todos los años esta Cuenta General además de no cumplir con la legalidad en cuanto a los plazos, la hace inservible para los fines de gestión, por el retraso de la misma conforme se ha denunciado insistentemente”.

Per al portaveu de Compromís s’han incomplit varis articles de la Llei d’Hisendes Locals, com per exemple l’article 211, atés que la memòria del 2010 no justifica el cost i rendiment dels serveis públics i tampoc conté el grau de compliment dels objectius programats, ni els aconseguits ni el seu cost. També l’Interventor alerta de l’incompliment de l’article 193 i “de la falta de debate sobre el estado de las Cuentas, solicitado por los grupos de la oposición, y que es muy ilustrativo de los acontecimientos en los últimos tiempos, entre otros hechos”.

Aquesta situació ha provocat que Beguer demanara que consten en l’acta, de la Comissió Especial de Comptes, totes aquestes irregularitats, davant la insistència de l’Equip de Govern del PP d’aprovar els Comptes Generals fóra com fóra. A més a més ha demanat el vot nominal perquè s’identifiquen, amb noms i cognoms, els regidors que han votat a favor malgrat totes les deficiències legals i els advertiments de l’Interventor.

Per a Beguer l’aprovació dels Comptes, en estes circumstàncies, suposa falsejar la imatge pública de la comptabilitat de l’Ajuntament i és una burla a tots els criteris comptables als què obliguen les lleis.

El PP ha aprovat d’esta manera els comptes, única i exclusivament perquè són un requisit indispensable per a rebre els 3.000.000 euros que demanarà a l’Instituto de Crédito Oficial (I.C.O), i sense els quals no tindria diners per a fer front a l’asfixiant situació de tresoreria que pateix l’Ajuntament. En este sentit Beguer ha recordat, al Govern del PP, que la gestió i la transparència van de mal en pitjor, i això es demostra en els 9.087.477 euros de dèficit de tresoreria del 2010 i en els 5 milions de dèficit del 2009.

Finalment Beguer ha explicat que, davant un moment tan important com és l’aprovació dels comptes del 2009 i 2010, l’Alcaldessa de Torrent no ha fet acte de presència en l’Ajuntament; “tot i sabedora de la greu situació financera que pateix la Casa”, ha asseverat el portaveu de Compromís.

Enllaços als documents en PDF (fes clic per a consultar-los):

Dèficit Tresoreria Ajuntament de Torrent 2009 i 2010

Memòria Gestió 2009 Ajuntament de Torrent

– Memòria Gestió 2010 Ajuntament de Torrent

Arxivat en: Municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *