El País Valencià al capdavant de l'Estat en desnonaments

Segons una informació que publica hui Las Provincias i que es basa en dades de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, en el segon trimestre d’enguany, la província de València ha sigut la segona demarcació de l’Estat en sol·licituds d’embargament de l’habitatge en termes absoluts i la primera en termes relatius.

Cada dia es produeixen més de 40 desnonaments i, d’ací al cap d’any, en seran 3.000. Lamentablement, les previsions indiquen que l’any vinent serà pitjor en aquest sentit. 27.000 famílies han començat a no pagar la hipoteca però encara no han estat demandades per l’entitat a qui la tenen contractada. És una dada que té un mecanisme de rellotgeria. A afegir a les 16.000 famílies que ja estan immerses en el procés.

A més a més, eixes famílies no només perden l’habitatge per no poder pagar la hipoteca, sinó que entren en la categoria de morosos -perquè la devolució de l’habitatge no cancel·la el deute amb el banc- i han de continuar destinant tots els recursos que puguen aconseguir a anar tancant un deute injust, per la qual cosa, encara se’ls estira molt i molt més la corda amb què se’ls ofega.

El drama que es viu al nostre país, en aquest sentit, és intolerable i cal posar-hi solució. Des de Compromís vàrem proposar a les Corts que, tota aquesta gent que ha perdut l’habitatge propi, tinguen dret a un habitatge d’acollida, ja que la renda bàsica de ciutadania que garanteix l’Estatut tampoc no s’abona. La resposta del PP va ser immoral: que eixes persones entren a formar part d’una llista de lloguer. Però quina solució és eixa? Posar-los a la cua per pagar un lloguer que no poden pagar ja que, si no, no estarien en eixa situació? En definitiva, en el vídeo de Mònica Oltra que vos adjuntem trobareu, a banda d’una magnífica intervenció a què ens té acostumats, aquests arguments millor desenvolupats.

Arxivat en: Nacional, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *