Dia a dia

(Article publicat al número 210 del periòdic La Opinión de Torrent corresponent a la primera quinzena d’octubre)

Anant de bon matí cap a l’Ajuntament he passat per la Plaça, el mercat està enderrocat, diu el PP que la Generalitat pagarà 14 milions d’euros per a construir un de nou i que està previst que s’acabe en 2013, ja vorem, si comptem l’Hospital i el soterrament de les vies massa forment per a tan poca era.

He deixat la moto i passant pel carrer Sagra he vist la llarga fila de conciutadans que esperen per a entrar en l’oficina del Servef, la del paro. El dia anterior ja era coneixedor del drama: 9.941 persones, màxim històric a Torrent des que s’arrepleguen estes xifres.

Ja en el despatx he vist sobre la taula l’expedient de privatització de l’Auditori de Torrent, ens diuen que cal retallar “gastos” i esta vegada li pertoca a la cultura. Al costat de l’expedient estan les entrades que l’Alcaldessa regala als regidors per anar a les representacions de l’Auditori; li demanàrem fa més d’un any que no ens enviaren més entrades, haurem de fer una nova petició per exigir el mateix tracte que qualsevol ciutadà que les paga religiosament. Sembla que a partir de gener de 2012 la privatització no serà cap impediment perquè continuen autoconvidant-se a l’Auditori.

La nit anterior penjàrem dues pancartes, una al ficus i una en l’estació de dalt, deien: “El 9 d’octubre Compromís amb el poble valencià”; este matí el govern del PP ha manat que despengen les pancartes. Després de parlar amb membres del seu govern ens han autoritzat penjar-les sempre que l’endemà del 9 d’octubre i “preferentment a primera hora” ja no estiguen a la vista.

Veig que al costat de les entrades de l’Auditori, alcaldia m’ha tornat a enviar les noves targetes de presentació per ser regidor, no les vull des de fa 4 anys quan l’Alcaldessa va substituir els colors, oficials i històrics de l’escut de Torrent, pels colors del PP. Bé, encara que els va substituir, l’escut oficial i històric continua sent el mateix, però com se sol dir “de él ya no se supo”.

Ja entre en feina i revise les dades que ens han presentat sobre el pressupost de 2011 i les liquidacions del 2010 i 2009. Res nou baix el sol, en 2009 el govern del PP deixà un romanent negatiu de tresoreria de 5 milions d’euros i ara en 2010 són 9 milions de forat. També veig que en 2008 l’Ajuntament pagava 1.200.000 euros per interessos de préstecs i demora, en 2010 ja estem en 1.900.000. Algú dóna més.

Sense dubte ens esperem 4 anys molt durs a Torrent, i davant de tanta pastilleta blava jo continuaré prenent-me la roja, que no és precisament la del futbol, ja m’enteneu. Salut.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *