El paro puja en juliol a pesar de la temporada estival

Quan es varen conéixer les dades estatals i valencianes de desocupació les anàlisis varen coincidir que es tractava d’unes notícies roïnes. La temporada estival és temps de creació d’ocupació temporal lligada al sector turístic. A nivell estatal la baixada era molt -massa- suau, mentre que a nivell valencià fins i tot pujava i es destruïa ocupació.

Soraya Sáenz de Santamaría va dir, en referència a una baixada també conjuntural de la desocupació l’estiu passat -quan el PP no governava- que “decir que el paro baja en verano es como decir que el día se alarga”. I, en certa manera, no li faltava raó, però farien bé el PP i el PSOE d’aplicar-se les seues paraules sempre i no només en funció de si govern u o l’altre.

A la comarca de l’Horta -a diferència del País Valencià- també s’ha produït un lleuger descens de la desocupació. No així a Torrent, que té el dubtós honor d’encapçalar, després de Paiporta i Godella, el rànquing de destrucció de llocs de treball a la comarca, amb 26 veïns i veïnes parats més que al juny, quasi u cada dia.

És a dir, aquest juliol ni tan sols el treball temporal i precari d’estiu en el sector serveis ha pogut maquillar les dades i ens encarem a un setembre vertaderament difícil, agreujat per les brutals retallades que està portant a terme els governs estatal i autonòmic i que faran enfonsar més la recessió.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *