Davant de les denúncies i queixes que molts ciutadans han expressat durant aquest mes d’agost –i de les quals ens féiem ressò– sobre el fet que l’enllumenat públic de Torrent estava encés en ple dia, la resposta de l’equip de govern del PP ha anat aquesta vegada una miqueta més enllà. Això sí, no sense abans haver hagut de rebre insults per twitter per part del compte oficial del PP de Torrent.

A l’habitual llançament de balons fora que suposava l’argument tan gastat de “s’estan efectuant reparacions” (es coneix que a Torrent estem sempre reparant!) ara s’ha afegit que es tracta d’un estudi general per elaborar una pla d’estalvi energètic.

Bé, anem per parts i analitzem els arguments.

En primer lloc, i com també és tònica, les formes no són les adequades. El que anomenem resposta no és altra cosa que una publicació al mur de Facebook de l’Alcaldessa Amparo Folgado, que només té 223 seguidors; per tant, no és que haja sigut una informació que haja arribat molt més enllà del gabinet d’alcaldia. Potser ara, amb aquesta notícia nostra, ho donem a conéixer més i millor.

En segon lloc, sembla de trellat que, si això és així, el que s’hauria d’haver fet és avisar abans, explicar de manera transparent quins seran els passos per a portar a terme l’estudi per a l’estalvi energètic. És a dir, abans que un veí es trobe el seu carrer il·luminat a plena solana del mes d’agost, que sapiguera què està passant. Amb l’afició del govern del PP a la publicitat, ja és curiós aquest oblit.

Per una altra banda, si les coses s’estigueren fent bé i com toca, es podria donar uns casos aïllats, però no ser un tema de conversa recurrent que genere polèmica i comentaris al respecte. Un veí no s’emprenya si veu fanals encesos de dia durant uns minuts com una cosa puntual. Però ha sigut durant tot el mes d’agost, d’una manera generalitzada, en moltes zones de Torrent i, sobretot, ja venia d’un cansament previ, perquè no és la primera vegada que aquestes coses passen.

I, finalment, les preguntes que encara no ens han respost per part de l’equip de govern. Quin “estalvi” energètic suposa pagar a una empresa per un servei que pot fer perfectament l’Ajuntament? Si tenim en compte que 2011 ens costà, segons dades de l’Ajuntament, 414.000€ ja podem fer els càlculs de quants meos de funcionament estarem pagant per “estalviar”! I això a banda de l'”estalvi” de tindre les llums enceses durant el dia! I, en aquest sentit, és un comportament eficient que es puguen deixar carrers encesos de tal manera que cree indignació en els veïns? Hem de suposar que, doncs, seran capaços de portar endavant la planificació de l’estalvi de manera eficaç?

I, sobretot, per què el PP va votar en contra de la moció d’estalvi energètic que vàrem presentar el passat gener? Les recomanacions de l’oposició portades a terme pels funcionaris de la casa no estalviaran tant com el negoci d’una empresa privada. Evident!