Quan no es té cap argument per defensar la pròpia acció, perquè és insolidària i profundament injusta, fruit d’una mala gestió, de no saber governar, i, al mateix temps, de no tindre cap mena de sensibilitat social, sempre es pot recórrer al que vulgarment es coneix com a “llançar balons fora”.

I això és el que ha fet el PP en el Ple Extraordinari de hui. En no saber com defensar el seu projecte d’Ordenaces i Taxes municipals, ha convertit el Ple de Torrent en un Ple d’Ontinyent. Ens hem passant més temps parlant de la capital de la Vall d’Albaida que del nostre poble. El motiu? La falta d’arguments davant de les nostres esmenes.

S’ha produït la circumstància inaudita que l’equip de Govern de Torrent s’ha transformat en oposició d’Ontinyent i ens ha volgut retraure les que varen aprovar els nostres companys de Compromís per Ontinyent.

Ara bé, com sol passar també, quan perds el nord tampoc no saps trobar el sud. A Ontinyent les ordenances varen ser fruit de la participació de les associacions de veïns del poble. 9 de les 10 varen donar-hi suport i l’altra es va abstindre. El problema és que el PP sembla que no sap ni com s’escriu la paraula “participació”, a jutjar per com ens han respost al Ple.

A més a més, la filosofia de les ordenances anava en sintonia amb la nostra proposta: congelació de l’IPC i progressivitat per tal que els esforços no caigueren en els més febles, sinó que es fera amb una intenció solidària.

El PP s’ha enrocat en la taxa d’expedició de documents de la Policia Local. El que no es pot fer és agafar una taxa aïllada sense veure en el context en què s’inclou. Però és que, encara així, el PP ha mentit. El projecte de Torrent proposa cobrar per l’expedició de qualsevol mena d’atestat, mentre que la taxa d’Ontinyent està restringida als informes per a les asseguradores en els casos d’incidents de trànsit.

Ací teniu el document del projecte de Torrent en el punt conflictiu i ací el d’Ontinyent. Vosaltres jutgeu. Nosaltres, a diferència d’alguns, no tenim res a amagar.

I això arribant al reduccionisme de parlar només d’una taxa en concret, quan el projecte d’Ontinyent i el de Torrent estan en les antípodes. Perquè a Ontinyent, de fet, els nostres companys de Compromís estan reflotant l’Ajuntament de la nefasta “herència” -tant que parla la gent del PP d'”herències”!- que els va deixar l’anterior govern de Lina Insa. I això a base de la participació i les polítiques adreçades al benestar de les persones.

Torrent i Ontinyent, bons pobles i millor gent. I també agermanats per dos hospitals “fantasmes” que va prometre i amb els que mentí el PP. O no estàvem fent un Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent?