La tràgica ascensió de la desocupació a Torrent ha arribat a traspassar una altra barrera psicològica i ha tornat a marcar un nou rècord històric en aquest mes de setembre. En concret, són 11.007 els veïns i veïnes de Torrent que ens ha deixat en acabar setembre sense faena.

Quan parlem de números, fins i tot de la magnitud d’aquest, es fa difícil veure més enllà de la fredor que representa la xifra. Per fer-se una idea, actualment hi ha més gent a Torrent apuntada a les llistes del SERVEF que població té el Vedat (10.500).

També per exemple, a Torrent hi ha més desocupats que a tot Islàndia. I encara que la comparació siga una miqueta estranya sí que serveix molt bé per exemplificar dos casos oposats.

A Islàndia hi hagué una gran crisi financera que va posar en perill la mateixa supervivència de l’estat. L’economia, empesa per la caiguda dels bancs, es va enfonsar i en 2010 la desocupació va arribar al 12%. Però el poble islandés va plantar-se i va decidir que abans de rescatar el banc i d’hipotecar el seu futur al pagament del deute privat, estaven les persones. Actualment, la taxa de desocupació ha baixat al 5% i Islàndia torna a créixer.

A l’Estat espanyol s’ha optat per seguir les directrius de la Troika per rescatar els bancs que no és altra cosa que rescatar les inversions d’uns irresponsables que es varen dedicar al monopoly de la rajola. En eixe sentit, la depressió econòmica que passem encara s’agreujarà més.

És per això que és importantíssim canviar el rumb de les polítiques i és per això que des de Compromís hem presentat una esmena a la totalitat dels Pressupotos Generals de l’Estat per a 2012 per demanar que es pare el pagament del deute il·legítim.