Beguer: “Hem demanat un informe de legalitat recordant-li al PP que no votà a favor de la proposta de Compromís de crear les figures obligatòries de la Comissió de Queixes i la Comissió de resolució de conflictes Econòmic Administratius, que eren pràcticament a cost zero per l’Ajuntament”.

Compromís ha votat en contra de la baremació de dos llocs de treball d’alts funcionaris que tindran un cost anual, per a l’Ajuntament de Torrent, de 202.217€. En concret es tracta de les figures del Secretari General de l’Administració (102.973€) i la de Director de l’Oficina Pressupostària (99.244€).

En el cas del lloc de Secretari de l’Administració, el portaveu de Compromís, Vicent Beguer, ha reconegut que es tracta d’un alt funcionari arreplegat en la Llei de Bases de Règim Local i en el Reglament Orgànic de l’Ajuntament, no obstant ambdós textos legals no parlen de l’obligatorietat que puga ser ocupat per la figura ja existent de Secretari General de Ple de la Corporació. A tal efecte en el debat del Ple, la regidora de Compromís, Maria Herrada, va demanar que l’assumpte quedara sobre la taula mentres no s’emetera un informe de legalitat que validara la proposta d’estalvi presentada per Compromís. Aquesta proposta alternativa va ser votada en contra pels regidors del PP.

En quant al lloc de Director de l’Oficina Pressupostària, Maria Herrada ha explicat que, encara que és una figura reconeguda pel Reglament Orgànic de Torrent, tampoc s’especifica, en aquest text, que puga ser ocupat per una persona que ja desenvolupe les seues funcions dins de l’àrea de pressupostos de l’Ajuntament. En les mateixes condicions, que en el cas del lloc de Secretari de l’Administració, va demanar un informe de legalitat que va ser novament rebutjat pel govern del PP.

Per als regidors de Compromís aquesta decisió del PP, de crear dos llocs amb un cost tan desproporcionat, contrasta amb la negativa de l’Alcaldessa de Torrent de crear les figures obligatòries de la Comissió de Queixes i Suggeriments i la Comissió de resolució de conflictes Econòmic Administratius, arreplegats en la Llei de Bases de Règim Local i que varen ser presentades per Compromís fa uns mesos per a promoure la participació directa dels ciutadans, així com a potenciar la resolució de conflictes entre l’Ajuntament de Torrent i els seus veïns i empreses.

Els regidors de Compromís critiquen que la prioritat del PP siga crear aquestos tipus de llocs, i en aquest sentit han explicat que és una burla als ciutadans que el seu cost siga equivalent al 80’5% de tot el pressupost per a Participació Ciutadana en 2013, que ascendix a 251.414€.

Finalment Beguer ha manifestat que mentres el govern estatal del PP pregona austeritat des de Madrid, ací a Torrent ens desdejunem amb “mesures” d’aquest tipus, en referència a què l’oposició va ser coneixedora, de la creació d’aquestos llocs, dos dies hàbils abans de la celebració del Ple, on finalment s’han aprovat.