El Partido Popular de Torrent ha difós aquest cap de setmana pel Vedat un full que només té com a objecte la difamació de la nostra formació i que inclou mentides flagrants sobre la nostra postura política, tal com es pot veure en el mateix pamflet.

Donada la gravetat de la distorsió dels fets que el PP de Torrent fa, ens veiem obligats a respondre, tot i que realment lamentem el to groller i barroer de l’escrit. En aquest sentit, instem a la gent del Partido Popular a treballar governant la nostra ciutat i donant solucions als nostres problemes i no preocupant-se només per difamar-nos amb mentides.

En primer lloc, des de Compromís vàrem proposar en febrer de 2011 -és a dir, ara fa un any- una proposta d’ubicació d’antena mòbil que donara cobertura al Vedat donada la inoperància de l’equip de govern del PP després que el barri quedara sense amb el tancament -i posterior desguaçament pels vàndals a causa de la deixadesa de les autoritats- de l’edifici de l’Hotel Lido.

Ho férem a instàncies dels veïns per a resoldre un problema que els afectava directament i vàrem presentar la proposta amb una voluntat clara: que fóra respectuosa amb la salut. En aquest sentit, vàrem proposar ubicar l’antena en l’anomenat “balcó del Vedat”, a més de la distància mínima de qualsevol nucli poblat. Ací podeu consultar-ne els detalls.

El PP va donar la callada per resposta i no va justificar la seua negativa. Posteriorment, en novembre-desembre de 2012, es va proposar des de l’equip de govern ubicar l’antena mòbil en l’antic club de Santa Apolònia, amb el rebuig ferm dels veïns de la zona i enmig d’una zona habitada i plena de residències.

En aquest sentit, vàrem sol·licitar diverses mesures per tornar el trellat: 1) que se suspenguera cautelarment la instal·lació de l’antena mòbil mentres no se’n determinaren les característiques tècniques i la potència de les seues emissions. El PP va rebutjar exigir cap informe a l’empresa. 2) que s’arribara a un acord amb els veïns i que no se’ls imposara res contra la seua voluntat. 3) que es tornara a plantejar la ubicació que proposàrem al balcó del Vedat, donat que era manifestament millor des d’un criteri objectiu i per a totes les parts.

En aquest sentit -i davant les tergiversacions del Partido Popular (que, com heu vist, només han fet que augmentar)- vàrem dedicir difondre un InfoCOMPROMÍS pel Vedat amb la nostra postura. Un document que era informatiu i de proposta. Un document que era l’antítesi del que ara ha difós el PP. Tal com es pot veure ací (PDF) i fent-ne comparació.

El PP ens acusa de fets delirants, però anem per parts. (Citem respectant les faltes gramaticals, de redacció i de puntuació de l’original).

El PP diu que “hemos trabajado junto a los técnicos para encontrar la mejor ubicación, que diera cobertura a todo el Vedat“.

Quins tècnics? Els que el PP va negar que emeteren un informe de mesura d’emissions per a l’antena de Santa Apolònia? Els qui havien d’avaluar la proposta nostra d’ubicació al balcó del Vedat i dels quals no tenim notícia de cap suposat informe per molt que hem demanat que ens el donen? La millor ubicació és una que provoca enfrontament en els veïns contra una altra proposada un any abans i que estava allunyada de qualsevol zona habitada?

El PP continua “el funcionamiento del plan de autoprotección y evacuación está garantizado“.

Ací el PP ens preocupa. Volen dir que fins ara no hi estava garantit? Per què no ho han avisat mai? O menteixen ara o mentien abans quan deien que sí que ho estava.

El PP afirma que “Compromís ha intentado retrasar todavía más, la cobertura para el Vedat“.

Com heu vist, la proposta que férem nosaltres data de fa un any. Una bona manera d’endarrerir que el Vedat tinga cobertura mòbil… Però el subconscient traeix d’una forma molt interessant al PP. El partit que està en el govern és el que ha d’actuar, és el mandat de les urnes. El PP accepta implícitament que la seua acció respecte a aquest problema ha estat nefasta, ja que ha tardat més de 3 anys a solucionar un problema i ha hagut de veure com l’oposició -que està fonamentalment per a fiscalitzar l’acció de govern- se’ls avançara un any!

El PP entra ja en una etapa delirant quan diu que “si fuera por Compromís, los vecinos del Vedat todavía seguirían incomunicados en pleno Siglo XXI“.

Ja posats, podrien haver dit que volem que els veïns del Vedat tornen a les cavernes! És impossible respondre a una acusació tan ridícula.

El PP confon deliberadament a la població quan afirma que “Según el folleto que repartió Compromís, tener cobertura de móviles devalúa el precio de la vivienda. Es justamente lo contrario“.

Com es pot llegir en el document que difonguérem, és el fet de trobar-se al costat d’una antena el que fa que la vivenda es devalue, com es pot comprovar preguntant en qualsevol immobiliària o fent una cerca a internet, no tindre “cobertura”, com afirma el PP que déiem. Ací no sabem si la gent del PP té un greu problema de comprensió lectora o el grau de manipulació és majúscul fins i tot per al que ens té acostumats.

Finalment, el PP arredoneix el deliri amb les últimes acusacions, que es comenten per elles mateixes, sobretot quan s’és coneixedor del cas: “cuando los vecinos descubrieron que se oponía Compromís a la antena, repartieron un folleto a la desesperada diciendo que sí pero en otro sitio. Alternativa desechada por los técnicos de la empresa“. I “los criterios de Compromís perseguían retrasar la antena y que los vecinos se cabrearan por falta de cobertura“.

Com podeu veure, és el PP qui va dir que no a l’antena mòbil en febrer de 2012 i, segons el seu raonament, que no volien cobertura mòbil en el Vedat. L’informe dels “tècnics de l’empresa” l’hem sol·licitat i hem demanat que es publique i no hem rebut cap resposta, repetim.

Els veïns ja portaven prou de temps de cabreig per un problema que María José Catalá va dir en les eleccions de maig de 2011 -prompte farà dos anys- que tenia una solució “immediata”. Sembla que els qui estan cabrejats i mostren el tarannà autoritari i que no sap escoltar la resta de gent és la gent del PP que ha elaborat el pamflet que han repartit pel Vedat, ja que si ens hagueren fet cas ara fa un any a la nostra proposta d’ubicació i, per una vegada hagueren escoltat què té a dir l’oposició, no hi hauria enfrontament entre els veïns i el problema portaria temps solucionat.

Per què el PP s’oposà i s’oposa a la ubicació de l’antena al balcó del Vedat? El PP ha de defensar els beneficis d’una empresa -gran empresa- privada davant dels beneficis i la salut dels nostres veïns?