Acostar la política de l’Ajuntament i fer partícips als veïns perquè hi prenguen participació activa, aquesta és la filosofia política de Compromís i així ho volen manifestar en els actes que porta a terme la formació ecovalencianista. En aquest sentit, Compromís per Torrent farà un acte divulgatiu i obert a la ciutadania el proper dimecres 13 de febrer a les 19 hores en la seu local de Torrent de la coalició, que està situada al carrer Sedaví número 32, davant del col·legi Lope de Vega i fent cantó amb el carrer Hernández Malillos.

La xarrada estarà enfocada des d’un punt de vista didàctic i estarà dirigida per Xavier Martí, tècnic del grup municipal de Compromís per Torrent. Els ciutadans que s’hi acosten podran fer totes les preguntes i aportacions que vulguen i rebran, així mateix, respostes sobre com s’estructura un pressupost municipal, com funciona i, en concret i pel que fa al corresponent a 2013 de l’Ajuntament de Torrent, podran conèixer en què es gasten els nostres diners els governants locals.

El grup municipal de Compromís va presentar unes 40 esmenes a l’exposició inicial dels Pressupostos i, així mateix, va fer una vintena de reclamacions després de la seua aprovació inicial. Tota aquesta gran bateria d’esmenes dibuixava una proposta alternativa que la formació ecovalencianista explicarà en l’acte de dimecres 13.

Així mateix, des de Compromís es vol valorar aquests actes de transparència davant de l’opacitat de l’equip de govern del PP. Com a exemple revelador, des de les files ecovalencianistes citen que, abans de la seua aprovació definitiva, si un ciutadà volia consultar el projecte de pressupostos –i fer-hi esmenes, com és el seu dret- només podia trobar-lo en la web de Compromís, no en la de l’Ajuntament. Tota una declaració d’intencions, valoren els ecovalencianistes, sobre la voluntat de participació de la ciutadania que tenen uns i altres.