COMPROMÍS DEMANA LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ MUNICIPAL PER POSAR EN MARXA LA XARXA D’HORTS URBANS A TORRENT

Beguer: “En la nostra moció demanem que s’integre en l’estructura del Consell Agrari perquè la Comissió puga aprofitar les sinergies, l’experiència i l’assessorament que rep aquest organisme autònom”.

Compromís per Torrent ha presentat una moció, per Registre d’Entrada, en la que demana que el Ple municipal aprove la creació d’una Comissió d’Horts Urbans formada per representants dels diferents grups municipals, així com dels tècnics de les regidories afectades, associacions interessades en participar en la xarxa, així com els centres escolars i persones a títol individual.

Segons Compromís els membres de la Comissió treballaran per ampliar la participació ciutadana al màxim nombre d’entitats i residents per tal d’incorporar-les a la mateixa. Entre les tasques a desenvolupar, arreplegades en la moció, estarien la creació d’una xarxa d’horts urbans, comptant amb l’estat actual de l’horticultura urbana a Torrent, ubicació, cost econòmic, formació tècnica, mercat local, fórmules de protecció dels espais de cultiu, reglament de funcionament i un catàleg de bones pràctiques de conreu i mediambientals, que es creen a l’efecte.

La proposta és que la Comissió haurà d’emetre un informe inicial, que posteriorment hauria de ser aprovat pel Ple, atés que afecta diferents àrees de gestió municipal, i vetlarà perquè totes aquelles persones o entitats que vullguen afegir-se a l’esmentada Xarxa complisquen amb les normes de funcionament, tenint una especial vigilància a les de protecció del Medi Ambient.

Per als dos regidors de Compromís es tracta, en definitiva, d’un model de desenvolupament sostenible i respectuós amb el territori, amb un alt valor social per a moltes persones i col·lectius i que es contraposa al model depredador basat en l’execució de grans projectes insostenibles amb elevats costos pressupostaris i de manteniment; a més, es destaca que l’existència d’una gran quantitat de solars buits o abandonats és idònia per a l’impuls d’un projecte d’aquestes característiques, atés que molts propietaris i propietàries podrien cedir les parcel·les a canvi de bonificacions o exempcions fiscals. “D’Aquesta manera també s’acabarien amb molts problemes de seguretat ciutadana i salubritat, donant un ús social a uns espais privats que generen molèsties als veïns i veïnes circumdants”, ha explicat Beguer.

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, Municipal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *