Compromís Jove considera que el canvi de postura del PP respecte a la gravació en vídeo dels Plens arriba tard i malament

“Tard i malament”, així han valorat les joventuts de la formació ecovalencianista l’anunci fet des del Gabinet de Premsa de l’Ajuntament en el sentit que es demanarà un informe als serveis jurídics per estudiar la viabilitat de la publicació en la web de les gravacions dels Plens.

“Tard, perquè arriba després de dos anys que des de Compromís ho estem estat demanant una vegada i altra amb el no pel no com a única resposta; i malament, perquè l’anunci està ple de la retòrica triomfalista, propagandística i buida a què ens té acostumats el Gabinet de Premsa de l’Ajuntament, que hauria de ser de tota la casa, però que només respon als interessos del Partido Popular”, ha valorat Víctor González, portaveu dels joves de Compromís per Torrent.

En aquest sentit, González ha volgut recordar que el PP s’ha dedicat i es dedica a mentir, ja que les gravacions dels Plens existeixen des de sempre, perquè és des d’on es fan les transcripcions del Ple, per la qual cosa “només és qüestió de voluntat política el fet de penjar-les en la pàgina web a través del canal de YouTube de l’Ajuntament, per exemple, on ara com ara només hi ha que publireportatges del PP, i, a més a més i com és evident, el cost per a les arques públiques –argument que el PP gasta per oposar-s’hi- seria zero”.

“El PP s’ompli la boca de paraules com transparència i govern obert quan és més que clar que no saben ni el que significa -continua González-. De fet, la setmana passada l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, va assistir com a ponent a una conferència sobre transparència en les institucions organitzada per AVAPOL, l’Associació Valenciana de Politòlegs, i va fer el ridícul en posar com a grans mesures de transparència el fet que un veí li puga enviar un e-mail o que l’hora i la data dels Plens -encara que fóra a les 8 del matí d’un dilluns- s’anunciaven a la web, com ara es torna a repetir de manera surrealista”.

Per una altra banda, el portaveu dels joves de Compromís també ha valorat que l’anunci demostra que el PP de Torrent “no té rumb i va pegant bandades”. “Poden dir una cosa i a l’endemà exactament la contrària, segons polèmiques que es troben en les xarxes, com la que va tindre lloc amb motiu de la dita conferència, i, a més, això no significa que després facen el que diuen, sinó que sol ser sempre al contrari”.

En aquest sentit, González posa com a exemples paradigmàtics els pressupostos de l’Ajuntament o els sous de l’Alcaldessa i la corporació. “Un torrentí que vulga saber una cosa tan senzilla com què cobra la seua Alcaldessa ha d’anar a la web de Compromís, ja que en la web del seu ajuntament no ho trobarà. Així mateix, un torrentí que vulga veure els pressupostos del seu Ajuntament també ha d’anar a la web de Compromís. En la web del seu Ajuntament trobarà només un resum després de l’aprovació final, per la qual cosa no haurà pogut fer reclamacions -com és el seu dret- i no tindrà accés al detall de les despeses de les partides, per exemple, on podem veure que hi ha partides amb un 80% de la despesa catalogada com a ‘altres’”.

“El PP només sap de transparència les medalletes que busquen i que publiciten a tota hora, amb un premi que va donar un jurat on estava Garrigues Walker, propietari d’un bufet d’advocats que ha vingut realitzant periòdicament informes externs -com el de la privatització de l’Auditori o de el pas del servei de Jardineria a Nous Espais en perjudici dels treballadors- per a l’Ajuntament dels quals Compromís ha sol·licitat les factures i no ha trobat resposta per part d’eixa corporació que després el mateix qui se’n beneficia qualifica de 100% transparent. Els fets parlen per ells mateixos”, sentencia González.

Així mateix, des de Compromís Jove per Torrent es recorda que allà on governa Compromís, com per exemple a Burjassot, els plens es poden seguir en directe per la ràdio municipal, que està feta per les associacions del poble i que no li costa diners extra a les arques del municipi, al contrari de la que el PP va fer com a nou òrgan propagandístic a Torrent, i després es pengen a la pàgina web de l’Ajuntament. Així mateix, els pressupostos s’elaboren de manera participativa i la ciutadania hi té accés des del moment d’exposició pública. “Perquè nosaltres no necessitem anunciar la transparència, perquè la portem en l’ADN i sempre hem actuat així”, valora el portaveu dels joves ecovalencianites.

Finalment, González ha recordat que l’anunci es dóna precisament el dia en què el Partido Popular a les Corts ha tombat una iniciativa del grup parlamentari de Compromís, seguint el treball de la Plataforma Graba Tu Pleno, per tal de regular i permetre la gravació dels Plens dels Ajuntaments per part de la ciutadania, en el que demostra una vegada més la “hipocresia de qui diu una cosa i fa la contrària segons com bufe el vent”.

En aquest sentit, González també ha valorat que María José Catalá no ha votat ni a favor ni en contra, perquè no es trobava en el Ple, igual que cap altre conseller -així com les eternes absències de Rita Barberá i Francisco Camps- en el que era la primera sessió de control després de les vacances de Falles i Pasqua, el que “demostra el poc respecte del Partido Popular a les institucions i les poques ganes de treballar que tenen”, conclou el portaveu jove.

Arxivat en: Joves

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *