El representat de Compromís per Torrent al Consell Municipal de Cultura ha sol·licitat que es canvie la data de la propera reunió de l’organisme, ja que s’ha convocat per al dia 3 de juny a les 19.30, la mateixa data i hora que la concentració que té lloc cada 3 de mes en la Plaça de la Mare de Déu de València per part de l’Associació de Víctimes del Metro (AVM3J).

Alabajos ja va demanar en l’anterior reunió, que tingué lloc en 3 de desembre de 2012, que es procurara no convocar les reunions en dia 3 per evitar la coincidència de dates. En aquell moment va assistir al Consell per “deferència institucional” i entenent que no seria “massa demanar que de 365 dies possibles se’n descarten 12 –els 3 de cada mes-, i més si tenim en compte la poquíssima periodicitat de reunió de l’organisme”.

Així doncs, el representant de Compromís ha mostrat la seua sorpresa en rebre la convocatòria precisament per a un dia 3 i ha manifestat que es tracta d’una “falta de sensibilitat” del PP, més encara quan ja hi havia una petició formal perquè no es produïra així.

És per això que el cantautor ha registrat una sol·licitud per tal que es canvie la data i, almenys, es puga rectificar. “Esta mateixa setmana hem vist com el PP de Torrent tornava a negar, amb la votació en contra de la sol·licitud presentada a Ple per l’AVM3J, el simple fet d’investigar un accident que com més va més queda clar que queden moltes preguntes per respondre i ara veiem com fins i tot els més mínims gestos tampoc no es respecten”, ha valorat el representant de Compromís.

En aquest sentit, Alabajos ha estat clar i rotund: “Si no es canvia la data, no hi aniré. El meu lloc està al costat de la gent que exigeix veritat i justícia, de les víctimes del metro”, conclou el cantautor que eixe mateix dia arriba d’una gira europea d’un mes que l’ha portat des de Venècia a Berlín, entre altres ciutats.