DECRET D’ALCALDIA DENEGANT CÒPIA

Beguer: “L’alcaldessa nega còpia de les gravacions a membres del Ple i continua sense penjar les sessions plenàries a la pàgina web de l’Ajuntament”.

Compromís per Torrent ha fet públic el Decret d’Alcaldia pel qual l’Alcaldessa Folgado li nega, al seu grup municipal, les gravacions de les sessions plenàries.

Compromís, mitjançant el seu portaveu Vicent Beguer va demanar, l’onze d’abril, les gravacions audiovisuals de tots els plens de la present legislatura, emparant-se en el dret a la informació pública de les sessions plenàries i afegint el fet que els seus regidors són membres legals del Ple de la Corporació Local.

Per a Beguer la inexistència de justificació legal del Decret és un botó de mostra més de la falta de transparència de l’Alcaldessa Folgado i el seu equip de govern. Al Decret d’Alcaldia on es denega la petició de Compromís no apareix cap article del Reglament del Ple, o altra disposició legal, on es prohibisca que un grup municipal, legalment constituït, puga tindre accés a aquestes gravacions.

El portaveu de Compromís es pregunta a què té por l’Alcaldessa de Torrent, quan en la Legislació Local s’especifica que els Plens dels ajuntaments són públics, i ha afegit que mentres s’autoritza als mitjans de comunicació a gravar les sessions, a un grup democràtic de la Corporació se li nega el dret a tindre còpia de les mateixes.

Finalment Beguer ha expressat que no existix cap informe, del Secretari General del Ple, on es negue al seu grup municipal el dret a tindre còpies de les gravacions de les sessions plenàries, i exigix a Folgado que les penge a la pàgina web municipal perquè tots els ciutadans de Torrent puguen accedir lliurement, atenent que l’horari municipal dels plens, a les 13:30, impedix que la major part de la ciutadania puga assistir als debats on es decideixen les qüestions públiques de la seua ciutat.