Torrent, 16 de desembre de 2013

S’acosta el Nadal i entrem en una espiral de consumisme fomentat per les grans cadenes comercials i la publicitat. El que és una tradició ben antiga i molt arrelada en els nostres costums, com és fer regals a la nostra gent propera i estimada, massa vegades es veu superada per l’afany i l’estrés a què sembla que ens veiem abocats en aquestes dates.

Així doncs, des de Joves amb Compromís per Torrent s’ha volgut aprofitar que estem en un moment de compres prèvies a Nadal per encetar una campanya de solidaritat i reivindicar el valor del comerç local, davant dels privilegis i beneficis que el model neoliberal de PP i PSOE dóna a les grans superfícies i les grans empreses per damunt de la botiga tradicional, que és la que dóna vida al teixit de qualsevol ciutat.

“Amb un somriure –com és marca de Compromís- i amb un missatge senzill de positivisme i optimisme, volem posar en relleu els valors del comerç local: la faena ben feta, el tracte humà, la solidaritat i la promoció econòmica que suposa per al nostre municipi”, d’aquesta manera valora la iniciativa el portaveu de Joves amb Compromís per Torrent, Víctor Medina.

Per això, des de les joventuts ecovalencianistes s’estan fent diverses eixides al carrer per repartir un fullet amb una il·lustració del pintor i membre de la formació Jaume Mora, que ens mostra una simpàtica torre amb la llegenda “A Nadal, comerç local!”.

A parer de Medina, “damunt la taula està la proposta de desregulació dels horaris comercials, que permet obrir els festius i que suposarà una competència deslleial per part de les grans superfícies que, a més, comportarà també una precarització del treball. Davant d’això lítiques fan per afavorir els més forts, quan hauria de ser a l’inrevés”.

En aquest sentit, les joventuts ecovalencianistes de Torrent han portat al seu municipi la campanya que “Rescatem el comerç local” que la seua formació porta avant a nivell nacional. “Es tracta d’un gest; però dels xicotets gestos comencen els grans canvis. Si hem de fer regals i, si podem, comprem-los en el comerç local. Al mateix temps que obtindrem una major qualitat, ens estarem ajudant a nosaltres mateixos, perquè farem que Torrent tinga una major vitalitat econòmica que repercutirà en benefici de tots i totes. És la idea de hui per tu demà per mi”, valora el portaveu jovecampanya a Nadal compra A TORRENTcampanya a Nadal compra A TORRENT.