Beguer: “La roda de premsa va ser un acte en defensa del dret democràtic a la reclamació dels pressupostos públics de l’Ajuntament de Torrent”.

 Compromís per Torrent valora positivament que les diferents formacions polítiques, que han presentat reclamacions al pressupost de l’Ajuntament, per a 2014, expliquen quina ha sigut l’actuació del govern local del Partido Popular sobre aquest particular.

 El portaveu municipal de Compromís per Torrent, Vicent Beguer, ha explicat que existeixen línies roges que un govern presumptament democràtic no pot traspassar, com són el dret a presentar reclamacions per part dels grups municipals que formen part de la Corporació Local (PSOE i Compromís), i que aquestes siguen contestades individualment, tal i com s’ha vingut fent des de sempre en l’Ajuntament de Torrent (PSOE 6 reclamacions, 20 de Compromís i 10 d’UPyD).

 Beguer ha manifestat que el PP gestiona la participació als assumptes públics de manera contradictòria, atés que és un contrasentit democràtic que a un grup extraparlamentari se li autoritze a presentar reclamacions (UPyD) i als que tenen regidors se’ls denegue aquesta possibilitat. Però per a Compromís encara és més sorprenent que, davant reclamacions tan diferents presentades pels tres partits que varen concórrer en la roda de premsa, se’ls conteste tots tres amb un mateix argument de “còpia i apega” de sis línies.

Compromís no compartix aquesta manera de governar, i per tant la convocatòria de la roda de premsa va estar motivada en denunciar públicament el ninguneig a l’oposició i no per a escenificar cap tripartit o futurs pactes de govern, com s’ha intentat vendre des del Partido Popular, perquè per a Compromís el que està en joc és el funcionament democràtic del Ple de l’Ajuntament de Torrent.