Ens vol muts

El 21 de febrer de 2014 Compromís va presentar una moció per tal que els grups de l’oposició tinguérem representació a la Comissió Tècnica de Seguiment de les instal·lacions esportives de Parc Central. El Ple de l’Ajuntament de Torrent, celebrat el dia 3 de març de 2014 va rebutjar, amb els vots en contra de la majoria absoluta del grup polític del Partido Popular, l’esmentada moció.

Des d’aleshores hem demanat també les actes d’aquesta Comissió Tècnica de Seguiment i encara no ens han sigut entregades totes, desconeixem, per tant, les que falten per lliurar-nos-les i els acords presos en les mateixes.

El passat dimecres 19 de novembre va celebrar-se la Comissió Ordinària d’Urbanisme, Infraestructures i Participació, i en els punts de l’ordre del dia no hi havia cap que tractara d’explicar l’oposició l’assumpte de la denúncia de l’empresa concessionària de les instal·lacions contra l’Alcaldessa i la resta de membres de la Junta de Govern Local, de la qual és presidenta. Tampoc el Govern Municipal ha estimat convocar una Junta de Portaveus per tal de donar explicació als portaveus de l’oposició sobre els arguments esgrimits en la denúncia penal presentada per l’empresa.

L’única explicació ha sigut donada en una roda de premsa, celebrada el divendres 21 de novembre, a la qual l’oposició no va ser convocada, ni advertida de la seua existència. Una compareixença, a la que no obstant acudírem, i en la qual l’Alcaldessa i resta del govern municipal van donar la seua opinió unilateral, sense fer cap comentari sobre el contingut de la denúncia ni aportar l’informe del Consell Jurídic Consultiu, en relació als fets que han portat a la imputació penal de tot el Govern Municipal de Torrent.

Aquest mateix govern és el que sistemàticament ha votat en contra de mocions de Compromís, com per exemple la creació de la Comissió Ciutadana de Queixes i Suggeriments, i el Jurat Tributari, obligatòries per Llei, que haurien d’haver estat creades des del 2010, quan Torrent va aconseguir l’estatus de gran ciutat. Tampoc s’ha creat el Consell Assessor de la Ràdio Municipal, on al seu Reglament figura que l’oposició ha de tindre representació.

El gran problema del partit que ens governa a Torrent, i per extensió a la Comunitat Autònoma i l’Estat és que diu fer unes coses i fa unes altres. Així destacats representants del Partido Popular es passegen pels platós de televisió, les ràdios i les columnes d’opinió dient que la corrupció és inevitable i que el que cal fer es posar mecanismes de control i crear els òrgans corresponents per a evitar-la, però quan arriba el moment de la veritat neguen la major i es recolzen en la seua majoria absoluta per a tombar totes les propostes que, en eixe sentit, ja estan arreplegades en la legislació actual. Ens volen muts, volen una ciutadania desinformada i una oposició laxa, però els desitjos i la realitat difícilment s’acomoden quan no es predica amb l’exemple.

(Article publicat originalment en el número de la segona quinzena de novembre de La Opinión de Torrent)

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *