En un acte obert i participatiu amb la ciutadania, com ja és “marca de la casa”, Compromís per Torrent presentarà aquest divendres 20 de febrer a les 18.30h la llista sorgida de les Primàries Obertes a la ciutadania que va realitzar la formació el passat 31 de gener. Les cinc persones que ocuparan els primers cinc llocs de la candidatura exposaran, així mateix, les línies bàsiques del projecte: la transparència, la lluita contra la corrupció, la participació ciutadana, l’ecologisme, el valencianisme, l’esquerra progressista i transformadora… L’acte tindrà lloc en el Bar Tarongino, al carrer de Sant Cristòfol, on hi haurà una picadeta per berenar i per fer comboi durant el debat amb les persones del públic que s’hi acosten.

presentacio_candidatures

La llista que es presenta és el resultat de les Primàries Obertes, en les quals es podia apuntar qualsevol veí de Torrent major de 16 anys, i que varen suposar una mobilització de vora 40.000 persones a tot arreu del país, tant per triar les llistes dels diferents municipis com les llistes nacionals. 737 persones estaven cridades a les urnes, fet que marca per a Compromís la major mobilització d’aquestes característiques a Torrent i l’únic partit que, fins ara, ha elaborat la llista mitjançant la participació ciutadana oberta.

En aquest sentit, 433 persones varen emetre el seu vot, el que dins del procés de Primàries de Compromís també posa a Torrent com una de les ciutats que més es varen implicar en la tria democràtica, ja que va superar la mitjana, fins i tot més que altres ciutats del nivell d’Alacant o Paterna i al mateix nivell que València. De fet, la llista local va obtindre 10 punts de participació més que la llista de les Corts, cosa que també demostra l’interés que les primàries locals en concret varen despertar en la ciutadania torrentina.

Les cinc persones que es presentaran aquest divendres són Pau Alabajos, candidat a l’Alcaldia, Carmen Silla, David Baviera, Víctor Medina i Violeta Rius, un equip en el qual destaca la joventut i la renovació que aporten a la política torrentina, així com la clara sintonia amb els moviments socials de la ciutat.

En paraules d’Alabajos, “tenim un equip que és mostra de l’aire fresc i la regeneració política que volem per al nostre poble. Som gent que ve del carrer, del treball colze a colze des de la base, amb els moviments socials, i ara el que volem és canalitzar aquesta participació ciutadana a les institucions”.

Finalment, el candidat a alcalde per part de Compromís ha convidat a tota la ciutadania torrentina a “acostar-se per tal de debatre i aportar les seues idees per a construir el Torrent que volem”, ja que la formació ecovalencianista també es troba en la redacció participativa del programa amb què concorrerà a les eleccions del proper 24 de maig, que serà un fruit conjunt del treball de Sectorials i les aportacions ciutadanes que es poden realitzar mitjançant la web http://participa.compromis.net/

Compromís per Torrent presenta su lista elegida en Primarias Abiertas

En un acto abierto y participativo con la ciudadanía, como ya es “marca de la casa”, Compromís per Torrent presentará este viernes 20 de febrero a las 18.30h la lista surgida de las Primarias Abiertas a la ciudadanía que realizó la formación el pasado 31 de enero. Las cinco personas que ocuparán los primeros cinco puestos de la candidatura expondrán, asimismo, las líneas básicas del proyecto: la transparencia, la lucha contra la corrupción, la participación ciudadana, el ecologismo, el valencianismo, la izquierda progresista y transformadora. .. el acto tendrá lugar en el Bar Tarongino, en la calle de Sant Cristòfol, donde habrá una merienda durante el debate con las personas del público que deseen participar.

La lista que se presenta es el resultado de las Primarias Abiertas, en las que se podía apuntar cualquier vecino de Torrent mayor de 16 años, y que supusieron una movilización de 40.000 personas por toda la geografía valenciana, tanto para elegir las listas de los diferentes municipios como las listas nacionales. 737 personas estaban llamadas a las urnas, lo que marca para Compromís la mayor movilización de estas características en Torrent y el único partido que, hasta ahora, ha elaborado la lista mediante la participación ciudadana abierta.

En este sentido, 433 personas emitieron su voto, lo que dentro del proceso de Primarias de Compromís también pone a Torrent como una de las ciudades que más se implicaron en la elección democrática, ya que superó la media, incluso más que otras ciudades del nivel de Alicante o Paterna y al mismo nivel que Valencia. De hecho, la lista local obtuvo 10 puntos de participación más que la lista de las Cortes, lo que también demuestra el interés que las primarias locales en concreto despertaron en la ciudadanía torrentina.

Las cinco personas que se presentarán este viernes son Pau Alabajos, candidato a la Alcaldía, Carmen Silla, David Baviera, Víctor Medina y Violeta Rius, un equipo en el que destaca la juventud y la renovación que aportan a la política torrentina, así como la clara sintonía con los movimientos sociales de la ciudad.

En palabras de Alabajos, “tenemos un equipo que es muestra del aire fresco y la regeneración política que queremos para nuestro pueblo. Somos gente que viene de la calle, del trabajo codo con codo desde la base, con los movimientos sociales, y ahora lo que queremos es canalizar esa participación ciudadana en las instituciones”.

Finalmente, el candidato a alcalde por parte de Compromís ha invitado a toda la ciudadanía torrentina a “acercarse para debatir y aportar sus ideas para construir el Torrent que queremos”, ya que la formación ecovalencianista también se encuentra en la redacción participativa del programa con el que concurrirá a las elecciones del próximo 24 de mayo, que será un fruto conjunto del trabajo de Sectoriales y las aportaciones ciudadanas que se pueden realizar mediante la web http://participa.compromis.net/