Dones amb Compromís per Torrent es posa en marxa per aportar una perspectiva de gènere transversal al programa electoral

El col·lectiu de Compromís per Torrent es troba ple procés de treball participatiu per a la redacció del programa amb què es presentarà a les eleccions locals del proper 24 de maig. Un document que naix de les iniciatives presentades durant aquests quatre anys de legislatura, així com de les aportacions rebudes per la participació ciutadana i pels grups de treball conformats en sectorials, com ara d’Educació, Economia i Ocupació, Sanitat, etc.

Dins d’aquest procés, el col·lectiu de Dones amb Compromís per Torrent s’ha posat en marxa per tal de posar en comú tot aquest treball i traçar les línies mestres per aportar a aquest programa de govern. En aquest sentit, les militants de la formació ecovalencianista s’han reunit en una jornada de treball oberta divendres 27 de febrer en la seu local.

Segons explica Carmen Silla, número 2 de la llista municipal de Compromís per Torrent, “la crisi té nom de dona, ja que, a les desigualtats estructurals que patim, en salaris, en taxa de desocupació, hem hagut de patir les retallades més fortes en els sectors que tradicionalment han estat i estan més feminitzats, és a dir, arrepleguen més mà d’obra femenina, com, per exemple, és el sector de la Dependència”.

Així doncs, la formació ecovalencianista, a instàncies del col·lectiu de Dones amb Compromís, prepara un programa “que arreplega la perspectiva de gènere de manera transversal, perquè, a més de les propostes concretes en matèria d’igualtat o de lluita contra la violència de gènere, que són les que se sol associar exclusivament quan es parla de polítiques públiques en favor de la dona, des de Compromís volem posar incís que quan parlem de plans d’Ocupació o d’integració en Educació, cal també atendre a les diferents necessitats i diferents maneres d’actuació per resoldre les problemàtiques que ens planteja la desigualtat de gènere existent en la societat actual”, raona Carmen Silla.

Finalment, el col·lectiu de Dones amb Compromís per Torrent també ha aprofitat per preparar la trobada del col·lectiu comarcal de Dones amb Compromís celebrarà el proper 7 de març en la capital de l’Horta Sud, en la seu del col·lectiu de Torrent, fet que posa de relleu el dinamisme i l’empenta que ha agafat aquest col·lectiu dins de la formació ecovalencianista.

Arxivat en: Dona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *