El diputat nacional de Compromís, Juan Ponce, ha participat avui divendres 13 de març en les jornades que, amb el títol de “Què és el TTIP?”, ha organitzat el Grup de Difusió d’Informació sobre el TTIP a l’Institut Tirant lo Blanc de Torrent.

TTIP són les sigles en anglés del Tractat de Lliure Comerç entre la Unió Europa i els Estats Units, que, a través del que hem pogut saber de les negociacions secretes que s’han portat a terme i que varen revelar el grup de Verds-ALE al Parlament Europeu, on participa l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, suposa “una greu amenaça per al nostre benestar i els serveis públics”, ja que obrin la porta “a la privatització sense restriccions”.

Juan Ponce ha aprofitat per denunciar el poc debat polític que existeix al voltant d’aquest Tractat, que, així mateix, ha considerat que és un tema que “ens pot semblar llunyà –i l’actitud obscurantista de les institucions europees hi ajuda més encara-, però que ens pot afectar drets bàsics i tangibles del nostre dia a dia”. En aquest sentit, el diputat ecovalencianista ha instat tots els partits polítics a posicionar-se davant del TTIP i, així doncs, “els qui hi estiguen a favor que queden retratats i no s’amaguen”.

Per la seua banda, Pau Alabajos, candidat a l’alcaldia per Compromís per Torrent, ha acompanyat, junt al col·lectiu de la formació ecovalencianista de la capital de l’Horta Sud, a Ponce i ha coincidit en el diagnosi: “L’oposició a aquest tractat ha de fer-se exactament al contrari de com s’està construint el mateix TTIP: si el Tractat de Lliure comerç s’està negociant de manera tancada, en despatxos foscos i d’esquenes a la ciutadania, hem d’aconseguir tombar-lo a partir de la denúncia transparent i directa des de la base ciutadana”.