Compromís vol acabar amb el negoci d’”amiguets” i mal ús de La Pinada en el servei de recollida de gossos abandonats

Dimecres 27 d’abril va tindre lloc una Assemblea Oberta de Compromís per Torrent a l’àrea recreativa d’animals del Parc Central per presentar i recollir propostes de programa per garantir el benestar animal. L’acte va transcórrer en un ambient de debat, moderat i presentat per David Baviera, número 3 de la llista de Compromís per Torrent, i participació de gent implicada en la defensa dels drets dels animals que es varen acostar a proposar les seues idees, que varen ser recollides pels ecovalencianistes.

En aquest sentit, el programa inclourà dos eixos que els ecovalencianistes consideren claus per aconseguir acabar amb la violència animal. En primer lloc, cal començar per regular i controlar el maltractament animal segons la Llei 4/94 en les zones més candents com és la del barri del Xenillet. És competència municipal el control i seguiment dels gossos, així com penalitzar i decomissar els animals que es troben en una situació de risc o de maltractament; només cal aplicar la llei, però, sobretot, tindre la voluntat de fer-ho. Els valencianistes consideren que la feina de conscienciació als veïns de Torrent és clau per aconseguir l’objectiu de fer de Torrent un poble respectuós i en harmonia amb els seus animals.

L’altre eix, també fonamental, és el de la recollida dels gossos abandonats de la ciutat. Actualment, l’empresa que s’encarrega de fer-ho, La Pinada S.L, és privada i ens costa a tots els torrentins i torrentines 25.000 euros a l’any. Compromís per Torrent prioritzarà la municipalització del servei de recollida perquè no es pot permetre que es faça negoci amb els gossos de la manera que ho fa La Pinada S.L.

En aquest sentit, Compromís proposa la creació d’un alberg municipal que s’encarregue d’aquesta tasca en compte de pagar a una empresa que, a més a més, es troba a Llíria. Un alberg que s’encarregue del manteniment dels animals i que fomente la seua adopció amb els diners que els ciutadans i les ciutadanes destinen a una entitat privada és viable i un poble de més de 80.000 habitants se’l mereix.

A parer de Pau Alabajos, candidat a l’Alcaldia de Compromís per Torrent, “les privatitzacions a les quals ens tenen acostumats el PP i el PSOE són per qüestions d’amics, “amiguitos del alma”, i aquesta no és diferent, ja que un dels responsables i socis de La Pinada S.L té lligams familiars amb l’expresident Francisco Camps”.

Finalment, Alabajos ha afirmat que “no farem brindis al sol, no ens farem fotos amb dos gossos fent com que ens importen, com han fet PP i PSOE; és necessari obrir la via cap a l’eliminació del maltractament i el sacrifici animal i considerem que aquests dos eixos són el punt de partida. Tal com va dir Mahatma Ghandi, una societat es pot jutjar per la manera en què tracta als seus animals, la baula més feble, i nosaltres volem que la nostra ciutat puga trobar-se entre les més avançades.”

Compromís per Torrent quiere acabar con el negocio de ”amiguetes” y mal uso de La Pinada en el servicio de recogida de perros abandonados

Miércoles 27 de abril tuvo lugar una Asamblea Abierta de Compromís per Torrent en el área recreativa de animales del Parc Central para presentar y recoger propuestas de programa para garantizar el bienestar animal. El acto transcurrió en un ambiente de debate, moderado y presentado por David Baviera, número 3 de la lista de Compromís per Torrent, y participación de gente implicada en la defensa de los derechos de los animales que se acercaron a proponer sus ideas, que fueron recogidas por los ecovalencianistas.

En este sentido, el programa incluirá dos ejes que los ecovalencianistas consideran claves para conseguir acabar con la violencia animal. En primer lugar, hay que empezar por regular y controlar el maltrato animal según la Ley 4/94 en las zonas más candentes, como es la del barrio del Xenillet. Es competencia municipal el control y seguimiento de los perros, así como penalizar y decomisar los animales que se encuentran en una situación de riesgo o de maltrato; sólo hay que aplicar la ley, pero, sobre todo, tener la voluntad de hacerlo. Desde Compromís consideran que el trabajo de concienciación a los vecinos de Torrent es clave para lograr el objetivo de hacer de Torrent un pueblo respetuoso y en armonía con sus animales.

El otro eje, también fundamental, es el de la recogida de los perros abandonados de la ciudad. Actualmente, la empresa que se encarga de hacerlo, La Pinada SL, es privada y nos cuesta a todos los torrentinos y torrentinas 25.000 euros al año. Compromís per Torrent priorizará la municipalización del servicio de recogida para que no se pueda permitir que se haga negocio con los perros de la manera que lo hace La Pinada SL.

En este sentido, Compromís propone la creación de un albergue municipal que se encargue de esta tarea en lugar de pagar a una empresa que, además, se encuentra en Llíria. Un albergue que se encargue del mantenimiento de los animales y que fomente su adopción con el dinero que los ciudadanos y las ciudadanas destinan a una entidad privada es viable y un pueblo de más de 80.000 habitantes se lo merece.

A juicio de Pau Alabajos, candidato a la Alcaldía de Compromís per Torrent, “las privatizaciones a las que nos tienen acostumbrados el PP y el PSOE son por cuestiones de amigos,” amiguitos del alma”, y ésta no es diferente, ya que uno de los responsables y socios de La Pinada SL tiene lazos familiares con el expresidente Francisco Camps”.

Finalmente, Alabajos ha afirmado que “no haremos brindis al sol, no nos haremos fotos con dos perros haciendo como que nos importan, como han hecho PP y PSOE; es necesario abrir la vía hacia la eliminación del maltrato y el sacrificio animal y consideramos que estos dos ejes son el punto de partida. Como dijo Mahatma Ghandi, una sociedad se puede juzgar por la manera en que trata a sus animales, el eslabón más débil, y nosotros queremos que nuestra ciudad pueda encontrarse entre las más avanzadas.”

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *