A falta d’escrutar els vots dels residents absents (CERA), els resultats de Compromís a les eleccions locals i autonòmiques del passat 24 de maig són el fruit de l’esforç de moltes persones que s’han deixat la pell per a consolidar un projecte participatiu, transparent i obert a la ciutadania. Tres eixos fonamentals per a aconseguir la regeneració política que necessita la gestió d’un Ajuntament com el de Torrent. Un canvi basat en el rescat de les persones, que ha trencat el seguit de majories absolutes que han asfixiat la normalitat democràtica en la gestió diària de la Corporació, teixint una xarxa de clientelisme, contractacions de dubtosa eficàcia i “amiguitos del alma” que han allunyat la ciutadania dels centres de decisió, amb tot el que allò comporta: Ajuntament, Empreses Municipals i Organismes Autònoms.

A finals d’octubre del 2014 ja constatàvem en un article d’opinió sobre la falsa transparència, anomenat “transparència opaca”, on una part creixent de la ciutadania reclama institucions més creïbles i responsables, la qual cosa comporta fer-les més transparents. Aquestes intuïcions es confirmaven enquesta rere enquesta, on 8 de cada 10 entrevistats pensa que les pràctiques de corrupció són habituals i estan generalitzades, i que una Llei de Transparència, o una Ordenança municipal, en cas local, podrien ajudar a combatre aquesta manera de malbaratar els recursos públics.

Els nostres resultats, més enllà de la quantitat de vots obtinguts, ens donen una satisfacció especial per la química que hem tingut amb bona part de la ciutadania al llarg dels darrers mesos de legislatura, especialment en campanya electoral. En les diferents converses o reunions, mantingudes amb associacions de veïns i diferents col·lectius, el denominador comú ha sigut la fluïdesa entre escoltar, explicar les nostres propostes i entaular un debat constructiu, posant per davant de tot que Torrent compta amb 10.000 desocupats, i que rescatar la democràcia, la transparència i els drets fonamentals dels veïns i veïnes en les institucions és bàsic per a començar a construir un projecte de futur per a Torrent.

Gràcies per la vostra confiança; com sempre hem fet prometem treball, posar les persones en el centre de les decisions, orientar els recursos públics a l’economia del bé comú, fer de Torrent una ciutat educadora, verda, sostenible, recuperant el nostre patrimoni perquè puguen gaudir-lo les generacions futures. Vos convidem a participar de la nostra gran ciutat fent uns pressupostos oberts a la ciutadania, perquè independentment de si som govern o oposició vos necessitem a totes i tots. Torrent vol canvi i tindrà canvi, eixe és el nostre Compromís. 6241 gràcies de cor.