Et donem la benvinguda a l'”aldea” de Compromís per Torrent!

En la porta del despatx del Grup Municipal de Compromís per Torrent aquest matí hi havia una nova salutació: un dibuix d’Asterix servia per donar la benvinguda a l’”aldea”. D’aquesta manera, des de la formació valencianista han volgut ironitzar amb les declaracions que va realitzar ahir dijous 25 de juny Carolina Punset en el Ple de les Corts, on va declarar que “el valenciano es entrañable, pero poco útil para encontrar empleo” o “estamos volviendo a la aldea“.

En paraules del portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, “aquesta mostra de falta de tolerància cap a la llengua pròpia de la nostra terra és indigna d’algú que se suposa que ha de representar tots els valencians i valencianes en el nostre parlament, com són les Corts. Menysprear una llengua és menysprear-les totes, ja no hi ha cap llengua millor que altra i totes es mereixen el mateix respecte i la mateixa estima”.

Així doncs, segons Alabajos, “el que ha fet Punset és molt greu i propi d’etapes molt fosques de la història i per això les seues paraules es desqualifiquen per elles mateixes. Seria important en benefici de la democràcia i la concòrdia i convivència entre els valencians i valencianes que o bé fóra la mateixa Carolina Punset qui es disculpara i rectificara o que el col·lectiu de Ciudadanos de Torrent rebutjara aquestes paraules de la seua portaveu en les Corts i mostrara el seu suport al poble de Torrent, que té en el valencià un patrimoni i una riquesa molt important”.

No obstant això, Alabajos ha explicat que “des de Compromís utilitzem la millor resposta que hi ha contra el menyspreu i la falta de respecte a la diversitat i la pluralitat: la ironia i l’humor amb normalitat democràtica. Per això hem volgut fer el nostre gest de donar la benvinguda a la nostra “aldea”, on ningú no es discriminat ni menyspreat per la llengua que parle i on tenim el valencià com a orgull, ja que és la nostra llengua, ni millor ni pitjor que cap altra, simplement la nostra”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *