Compromís demana a Jesús Ros que deixe les declaracions per a quan s’haja actuat de veritat en el Palau Giner-Cortina

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha titlat de “postureo polític” les declaracions de Jesús Ros, on aquest afirma que des del 2010 s’ha intentat la preservació del Palau Giner-Cortina a l’efecte de minimitzar els incidents.

Per a Alabajos, els responsables polítics del govern de Torrent s’han dedicat els darrers 20 anys a actuar únicament quan es produïen fets extremadament greus, com, per exemple, els incendis patits als anys 2006 i 2010; la resta de temps no hi ha hagut cap protecció efectiva del monument, excepte la declaració de Bé de Rellevància Local, “que ha sigut més una etiqueta que una preservació efectiva”, ha remarcat el portaveu de Compromís.

Des del seu grup municipal, Alabajos ha recordat que el dia 2 de juliol es va presentar, per Registre d’Entrada, una bateria de peticions que feien referència a la reposició de la tanca original del Palau, així com que els tècnics municipals comprovaren les condicions de seguretat i salubritat del conjunt arquitectònic, i, finalment, que es donaren passos importants que estigueren adreçats a la recuperació del monument.

Cap de les peticions han sigut ateses; de fet, ni tan sols s’ha produït una comunicació dels responsables polítics de l’ajuntament on s’informe d’accions administratives o notificacions als propietaris on se’ls obligue a acomplir amb la normativa urbanística i els requeriments de la Generalitat Valenciana sobre la protecció del monument, fets que per a Compromís demostren que no tots els veïns i veïnes tenen el mateix tracte i les mateixes obligacions a Torrent.

COMPROMÍS PER TORRENT PIDE A JESÚS ROS QUE DEJE LAS DECLARACIONES PARA CUANDO SE HAYA ACTUADO DE VERDAD EN EL PALACIO GINER-CORTINA

Compromís per Torrent, mediante su portavoz Pau Alabajos ha tildado de “postureo político” las declaraciones de Jesús Ros, donde este afirma que desde el 2010 se ha intentado la preservación del Palacio Giner-Cortina al efecto de minimizar los incidentes.

Para Alabajos los responsables políticos del gobierno de Torrent se han dedicado los últimos 20 años a actuar únicamente cuando se producian hechos extremadamente graves como por ejemplo los incendios sufridos en los años 2006 y 2010; el resto de tiempo no ha habido ninguna protección efectiva del monumento excepto la declaración de Bien de Relevancia Local, “que ha sido más una etiqueta que una preservación efectiva” ha señalado el portavoz de Compromís.

Desde su grupo municipal Alabajos ha recordado que el día 2 de julio se presentó, por Registro de Entrada, una batería de peticiones que hacían referencia a la reposición de la cerca original del Palacio, así como que los técnicos municipales comprobaran las condiciones de seguridad y salubridad del conjunto arquitectónico, y, finalmente, que se dieran pasos importantes que estuvieran dirigidos a la recuperación del monumento.

Ninguna de las peticiones han sido atendidas, de hecho ni tan siquiera se ha producido una comunicación de los responsables políticos del ayuntamiento donde se informe de acciones administrativas o notificaciones a los propietarios donde se los obligue a cumplir con la normativa urbanística y los requerimientos de la Generalidad Valenciana sobre la protección del monumento, hechos que para Compromís demuestran que no todos los vecinos y vecinas tienen el mismo trato y las mismas obligaciones en Torrent.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *