Moció presentada per Registre d’Entrada: MOCIÓ COMPROMÍS PER TORRENT RETIRADA PLAQUES POLÍTICS CORRUPTES

Víctor Medina: “Els nostres edificis públics han d’estar nets d’homenatges als que han corromput les nostres institucions”

Segons el regidor de Compromís, Victor Medina, “que Blasco tinga una placa al Centre de Salut II de Torrent és una burla als haitians que encara estan esperant l’hospital que la Generalitat els va furtar per a comprar immobles de luxe”, en referencia a la placa de l’ambulatori torrentí que recorda l’inauguració del centre per part del que fóra Conseller de Cooperació al desenvolupament Rafael Blasco.

Rafael Blasco va ser condemnat a presó per la primera part del “Cas Cooperació”, en el que més de 4 milions d’euros dedicats a diversos projectes de desenvolupament al tercer món van acabar en la compra de pisos i altres immobles de luxe a la ciutat de València.

Per al regidor de Compromís “aquest és només un xicotet pas simbòlic en la línia de netejar les nostres institucions de les taques de la corrupció. Aquesta proposta la presentem davant el Ple perquè volem el compromís de la corporació de no només eliminar la placa de Blasco, sinó també la de polítics que puguen ser condemnats en un futur i que siguen recordats amb elements commemoratius als espais públics, siguen del partit que siguen”.

També a la Generalitat.

En la proposta de Compromís per Torrent, l’Ajuntament també instarà la Generalitat a la retirada de símbols i elements artístics referents a altres polítics que hagen sigut condemnats per delictes de corrupció en el desenvolupament de la seua gestió.

“Malauradament la història recent de la política valenciana té un nodrit nombre de presidents autonòmics, presidents de les Corts, consellers o secretaris imputats o condemnats per corrupció. L’honor no el dóna el càrrec, sinó la conducta i la gestió amb el que desenvolupà les seues funcions. Qui embruta les nostres institucions amb delictes no té dret al reconeixement del seu recordatori”, conclou Medina.