Compromís demana que el Ple reprove les declaracions xenòfobes de l’Arquebisbe Cañizares

Compromís per Torrent demanarà al ple de la capital de l’horta reprovar a Antonio Cañizares per unes “declaracions que enalteixen la xenofòbia”, segons el regidor Víctor Medina.

Un dia després de les declaracions de l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, les reaccions al Grup Municipal de Compromís per Torrent no s’han fet esperar. El grup valencianista presentarà una declaració institucional en el seguent ple de novembre per reprovar les declaracions que “promouen la xenofòbia entre la societat valenciana”, segons el regidor nacionalista Víctor Medina, que defensarà la proposta.

En relació a les declaracions del purpurat en les que argumenta que la crisi migratòria podria ser el “cavall de Troia dins de les societats europees”, el regidor de compromís replica que “de tractar-se d’això, el Sr. Cañizares vol dir que un exèrcit de sanguinaris estaria aprofitant la bona voluntat dels europeus per fer una massacre al nostre continent”, pel que demana “ser rigorosos amb les metàfores i observar en quin estat vénen les persones que estan fugint del terror”. A més, Medina replica que parlar de “invasió de refugiats i immigrants o posar en dubte que siguen “trigo limpio” té clares connotacions racistes que “de cap forma ajuden a la pacífica convivència”.

No és la primera volta que el Fórum Europa- Tribuna Mediterránea recull polèmiques declaracions dels seus assistents en les últimes setmanes. Fa uns dies i convidat per la Vicepresidenta i consellera Mónica Oltra, el llaurador Vicent Martí també va emetre polèmiques declaracions sobre les que el Fòrum va demanar disculpes als assistents. “Ens agradaria vore quina serà la reacció del Fòrum sobre les declaracions de l’arquebisbe. Sembla que si un humil llaurador ofén la sensibilitat d’empresaris, polítics i inversors li ix més car que a un arquebisbe ofendre persones que moren a la vora de la mateixa mar que nosaltres compartim”.

Aquesta és la segona proposta presentada a Torrent per Compromís reprovant l’Església, ja que va debatre en el Ple de setembre una moció per la no assistència de polítics a actes estrictament religiosos – va recollir el vot en contra de populars, socialistes i Ciutadans-. “No tenim una croada contra l’església; de fet, la nostra proposta vol reconéixer la tasca d’organitzacions com Cáritas, que treballen pel benestar de les persones arreu del món, estem en contra de la confrontació social i de l’enaltiment de l’odi contra qualsevol persona pel fet de pertànyer a una minoria”, assegura Medina.

Compromís pedirá que el pleno repruebe al arzobispo de Valencia por sus declaraciones sobre los refugiados.

Compromís per Torrent pedirá al pleno de la capital de l’horta reprobar a Antonio Cañizares por unas “declaraciones que enaltecen la xenofóbia”, según el concejal Víctor Medina.

Un dia después de las declaraciones del arzobispo de Valencia, Antonio Cañizares, las reacciones en el Grupo Municipal de Compromís per Torrent no se han hecho esperar. El grupo valencianista presentará una declaración institucional en el sigueinte pleno de noviembre para reprobar unas declaraciones que “promueven la xenofóbia entra la sociedad valenciana”, según el concejal nacionalista Víctor Medina, que defenderá la propuesta.

En relación a las declaraciones del purpurado en las que argumenta que la crisis migratoria podria ser el “caballo de Troya dentro de las sociedades europeas”, el concejal de Compromís replica que “de tractarse de eso el Sr. Cañizares quiere decir que un ejército de sanguinarios estaria aprovechando la buena voluntad de los europeos para hacer una masacre sobre nuestro continente”, por lo que pide “ser rigurosos con las metaforas y observar en que estado vienen las personas que están huyendo del terror”. Además replica que hablar de “invasión de refugiados y inmigrantes o poner en duda que sean “trigo limpio” tiene claras connotaciones racistas que “de ninguna forma audan a la pacífica convivencia”.

No es la primera vez que el Foro Europa – Tribuna Mediterranea recoge polemicas declaraciones de sus asistentes en las ultimas semanas, hace unos dias e invitado por la Vicepresidenta y Consellera Mónica Oltra, el trabajador de la huerta Vicent Martí también emitió polemicas declaraciones sobre las que el Foro pidió disculpas a los asistentes. “Nos gustaria ver cual será la reacción del Foro sobre las declaraciones del arzobispo. Parece que si un humilde trabajador ofende la sensibilidad de empresarios, políticos e inversores le sale más caro que a un arzobispo ofender personas que mueren en la orilla del mismo mar que nosotros compartimos”.

Esta es la segunda propuesta presentada en Torrent por Compromís reprobando a la iglesia, en el pleno de septiembre una moción para la no asistencia de politicos a actos estrictamente religiosos –recogió votos en contra de populares, socialistas y Ciudadanos-. “No tenemos una cruzada contra la iglesia, de hecho nuestra propuesta quiere reconocer el trabajo de organizaciones como Cáritas que trabajan por el bienestar de las personas por todo el mundo, estamos en contra de la confrontación social y del enaltecimiento del odio contra cualquier persona por el hecho de pertenecer a una minoria”, asegura Medina.

Arxivat en: General, Moviments Socials, Municipal, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *