Compromís insta el Ple a condemnar els atemptats d’Ankara i a solidaritzar-se amb el poble kurd

“No ens podem quedar impassibles i de mans plegades davant d’un atemptat tan sanguinari com el que va tindre lloc a Ankara el 10 d’octubre passat, més encara quan es va atacar una manifestació que demanava pau i drets civils, i el clar atac als drets humans i els drets democràtics del poble kurd que practica l’Estat turc i el govern d’Erdogan”. Amb aquestes paraules ha justificat Pau Alabajos, portaveu de Compromís per Torrent, la moció que la seua formació ha presentat per al debat al Ple, amb l’objectiu de mostrar al poble kurd “la solidaritat dels pobles d’Europa i de tots els demòcrates del món, que és ara més que mai necessària davant de barbàries com aquesta”.

Segons el portaveu ecovalencianista, “estem parlant de més d’un centenar de morts a causa d’un atemptat terrorista amb bomba a una manifestació per la pau i els drets civils que tenia lloc a Ankara. És un dels pitjors successos que han tingut lloc en els últims anys, no només per la quantitat de víctimes, sinó per tot allò que simbolitza, ja que es va atacar una marxa que demanava pau, llibertat i drets civils”.

La manifestació, convocada per forces polítiques, sindicals i socials kurdes, així com de l’esquerra democràtica turca, amb l’objectiu de demanar la pau i la fi de la guerra entre l’Estat turc i les milícies del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), que havia revifat en els últims mesos, també reclamava el respecte a la llibertat i als drets democràtics de cara a les properes eleccions legislatives turques, que tindran lloc en novembre d’enguany.

“Així, a la moció que presentem, demanem que l’Ajuntament de Torrent expresse la seua condolença amb els familiars de les víctimes de l’atemptat a Ankara, i també la seua solidaritat amb el poble kurd i la seua voluntat democràtica i pacífica. A més a més, volem expressar que l’Ajuntament, com a casa de tots els torrentins i torrentines, demane la pau, el diàleg i la condemna de tot tipus de violència i de crims polítics al Kurdistan i a Turquia, així com el respecte pels drets humans, els drets civils i polítics del poble kurd a Turquia i la lliure determinació del seu futur”, ha conclòs Pau Alabajos.

Compromís insta al Pleno a condenar el atentado de Ankara y solidarizarse con el pueblo kurdo

“No nos podemos quedar impasibles y de manos plegadas ante un atentado tan sanguinario como el que tuvo lugar a Ankara el 10 de octubre pasado, más aún cuando se atacó una manifestación que pedía paz y derechos civiles, y el claro ataque a los derechos humanos y los derechos democráticos del pueblo kurdo que practica el Estado turco y el gobierno de Erdogan”. Con estas palabras ha justificado Pau Alabajos, portavoz de Compromís per Torrent, la moción que su formación ha presentado para su debate al Pleno, con el objetivo de mostrar al pueblo kurdo “la solidaridad de los pueblos de Europa y de todos los demócratas del mundo, que es ahora más que nunca necesaria delante de barbaries como esta”.

Según el portavoz ecovalencianista, “estamos hablando de más de un centenar de muertos a causa del atentado terrorista con bomba en una manifestación por la paz y los derechos civiles que tenía lugar a Ankara. Es uno de los peores sucesos que han tenido lugar en los últimos años, no solo por la cantidad de víctimas, sino por todo lo que simboliza, ya que se atacó una marcha que pedía paz, libertad y derechos civiles”.

La manifestación, convocada por fuerzas políticas, sindicales y sociales kurdas, así como de la izquierda democrática turca, con el objetivo de pedir la paz y la fin de la guerra entre el Estado turco y las milicias del Partido de los Trabajadores del Kurdistán (PKK), que se había reavivado en los últimos meses, también reclamaba el respeto a la libertad y a los derechos democráticos de cara a las próximas elecciones legislativas turcas, que tendrán lugar en noviembre de este año.

“Así, en la moción que presentamos, demandamos que el Ayuntamiento de Torrent exprese su condolencia con los familiares de las víctimas del atentado en Ankara, y también su solidaridad con el pueblo kurdo y su voluntad democrática y pacífica. Además, queremos expresar que el Ayuntamiento, como casa de todos los torrentinos y torrentinas, pida la paz, el diálogo y la condena de todo tipo de violencia y de crímenes políticos al Kurdistán y a Turquía, así como el respeto por los derechos humanos, los derechos civiles y políticos del pueblo kurdo en Turquía y la libre determinación de su futuro”, ha concluido Pau Alabajos.

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *