Compromís demana la convocatòria urgent del Consell Agrari davant de l’amenaça de dissolució per part del Ministre Montoro

David Baviera (Compromís): “S’ha d’explicar als membres del Consell el que ha passat, quines solucions pensa pendre l’actual govern a més d’identificar als responsables polítics anterior que no vetlaren pel compliment de la legalitat”.

Compromís, mitjançant el seu representant al Consell Agrari de Torrent David Baviera, ha remés una petició perquè es convoque d’urgència una sessió del Consell Rector d’aquest organisme autònom per tal que s’explique als seus membres la situació legal generada pel requeriment del Ministeri d’Hisenda de Montoro instant la dissolució del mateix degut el tancament de l’exercici 2014 amb pèrdues, situació que no va ser corregida ni alertada als pressupostos de l’any 2015 per cap dels responsables polítics d’hisenda i de l’àrea d’agricultura local.

En aquesta convocatòria Baviera també demana que s’incloga una dació de comptes sobre les accions que ha pres o vaja a pendre l’Ajuntament de Torrent i/o el propi Consell Agrari a l’efecte de reconduir la situació i donar una eixida legal que permeta la supervivència d’aquest organisme autònom.

Addicionalment a la petició es reclama que la convocatòria incloga un punt de l’ordre del dia on s’expliquen als consellers les causes i s’identifiquen les delegacions i els responsables polítics que no vetlaren pel compliment de la legalitat portant a l’Ajuntament de Torrent i el seu Consell Agrari a l’actual situació que comporta la seua dissolució.

Finalment Baviera ha explicat que per a Compromís el fet que ens ha dut a aquesta situació és l’abandó municipal, per part dels responsables polítics, que ha sofert aquest Organisme Autònom als darrers anys, i ha apuntat que per desconeixement o per falta de gestió tant l’anterior responsable municipal d’hisenda Jorge Planells, l’exalcaldessa de Torrent Amparo Folgado i José Francisco Gozalbo com a Regidor Delegat de Medi Ambient i Agricultura des de 2007 i segon Tinent d’Alcalde des de 2011 fins 2015, haurien de donar la cara i explicar als agricultors de Torrent a què es dedicaven quan gestionaven l’ens municipal, confeccionaven els seus pressupostos i controlaven la seua comptabilitat.

COMPROMÍS PER TORRENT SOLICITA LA CONVOCATORIA URGENTE DEL CONSELL AGRARI MUNICIPAL ANTE LA DISOLUCIÓN ORDENADA POR EL MINISTERIO DE MONTORO

David Baviera (Compromís): “Se debe explicar a los miembros del Consell lo que ha pasado, cuáles son las soluciones que piensa tomar el actual gobierno además de identificar a los anteriores responsables políticos que no velaron por el cumplimiento de la legalidad”.

Compromís, mediante su representante en el Consell Agrari de Torrent David Baviera, ha remitido una petición de convocatoria de urgencia del Consejo Rector de este organismo autónomo donde se explique a sus miembros la situación legal generada por el requerimiento del Ministerio de Hacienda de Montoro instando a la disolución del mismo debido al cierre del ejercicio 2014 con pérdidas, situación que no fue corregida ni alertada en los presupuestos del año 2015 por ninguno de los responsables políticos de hacienda y de la área de agricultura local.

En esta convocatoria Baviera también pide que se incluya una dación de cuentas sobre las acciones que ha tomado o vaya a realizar el Ayuntamiento de Torrent y/o el propio Consejo Agrario al efecto de reconducir la situación y dar una salida legal que permita la supervivencia de este organismo autónomo.

Adicionalmente en la petición se reclama que la convocatoria incluya un punto del orden del día donde se expliquen a los consejeros las causas y se identifiquen las delegaciones y los responsables políticos que no velaron por el cumplimiento de la legalidad llevando al Ayuntamiento de Torrent y su Consell Agrari a la actual situación que comporta su disolución.

Finalmente Baviera ha explicado que para Compromís el hecho que nos ha llevado a esta situación es el abandono municipal, por parte de los responsables políticos, que ha sufrido este Organismo Autónomo en los últimos años, y ha apuntado que por desconocimiento o por falta de gestión tanto el anterior responsable municipal de hacienda Jorge Planells, la exalcaldesa de Torrent Amparo Folgado y José Francisco Gozalbo como Concejal Delegado de Medio Ambiente y Agricultura desde 2007 y segundo Teniente de Alcalde desde 2011 hasta 2015, deberían dar la cara y explicar a los agricultores de Torrent a que se dedicaban cuando gestionaban el ente municipal, confeccionaban sus presupuestos y controlaban su contabilidad.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *