S’aprova la moció de Compromís per al seguiment i estudi del model de gestió d’Aigües de l’Horta en el Ple Ordinari de 6 d’octubre de 2016

Enllaç a la moció:

mocio-compromis-seguiment-i-estudi-model-gestio-daigues-de-lhorta

Per a Compromís la gestió de l’aigua de Torrent des d’una perspectiva de servei públic sempre ha sigut una prioritat. L’aigua és un bé universal de primera necessitat, per tant de totes i de tots, no hauria de ser patrimoni de ningú, i les administracions públiques han de vetlar perquè siga així. En eixa filosofia d’universalitat en l’accés entenem que s’ha de subministrar pel seu cost, incloent-se únicament, de manera addicional en el preu, aquells recursos necessaris per a poder escometre les inversions en manteniment, ampliació i innovació de la xarxa d’aigua potable i serveis.

Actualment l’empresa gestora de l’aigua pública de Torrent, la que hauria de ser de totes i tots, és una mercantil privada que s’emporta el 49% dels beneficis per l’explotació del subministrament. A més a més aquesta empresa va comprar a l’any 2015 bens i serveis a les empreses del seu conglomerat multinacional per valor d’aproximadament 1.750.000€ anuals, sense que l’Ajuntament de Torrent conega, des de l’any 1996 (ja ha plogut…) si aquestos preus de compra s’ajusten a la lliure competència del mercat.

El nostre model de gestió de l’aigua no és per tant el del benefici empresarial, apostem per subministrar-la amb una perspectiva ecològica, que cresca per eficiència, entenent que la innovació tecnològica, el control sostenible del recurs i la solidaritat social són fonamentals alhora de prestar el servei.

SENTIT DE LES VOTACIONS:

  • A la Comissió Informativa, prèvia al Ple, on es va tractar aquesta moció tots el grups polítics municipals votaren dictaminar-la a favor.
  • Ja en el Ple tots els grups municipals mantingueren el seu vot expressat a la Comissió, a excepció del grup Guanyant que va canviar-lo de “a favor” a “en contra”.

Arxivat en: Comarcal, Documents, Economia i Ocupació, Municipal, Sanitat i Benestar Social, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *