Diuen que en política no val tot, o no haurien de valdre aquelles tàctiques que impliquen acusar i desprestigiar a un tercer quan n’hi han persones mortes de per mig.

L’acusació vetlada del diari digital Okdiario contra l’Institut de Torrent Veles e Vents, fent-lo responsable dels suïcidis de dos dels docents, va més enllà de qualsevol línia roja, tant ètica com periodística.

El més greu, amb tot, és que aquest “mitjà de comunicació” ha usat la terrible pèrdua de dos mestres, i el dolor de les seues famílies, únicament amb l’objectiu de deteriorar la imatge del valencià, la nostra llengua, i d’un Centre Escolar exemplar de Torrent com és el Veles e Vents, on el seu professorat conviu de manera normal com en qualsevol escola de la nostra població.

S’ha demostrat ben a les clares que la seua línia editorial és la calumnia gratuïta passant per damunt de tot, tant del dolor immens de les famílies com del que ha suposat per al Centre la mort de dos dels seus companys.

Com a segon objectiu polític d’aquesta publicació estaven en el punt de mira la Conselleria d’Educació i el Bloc, partit que forma part de la coalició Compromís, fent-los responsables, junt al Valencià, de l’ambient irrespirable que es dóna en el Centre, motiu que s’indica en OKdiario com a possible conseqüència directa del suïcidi d’ambdós mestres, la qual cosa demostra ben a les clares l’intent de manipulació política d’aquest article.

Parlant del director d’aquest “mitjà” cal recordar que en març del 2010, l’expresident del Real Madrid Ramón Calderón declarà públicament que “el diario Marca está dirigido por un psicópata”, en clara al·lusió a Inda. Més tard, al novembre de 2010, el mitjà Libertad Digital va informar de què un grup de Facebook, que demanava la dimissió d’Inda com a director del diari, comptava amb més de 30.000 internautes.

Després de la publicació sobre el Veles e Vents Inda continua com a tertulià habitual d’alguns mitjans de comunicació d’àmbit estatal que tracten informació política, on “opina” suposadament amb rigor professional i periodístic. Caldria que aquestos mitjans revisaren en consciència a qui estan convidant.

Finalment des de Compromís entenem la llibertat de premsa com un dret a exercir la professió, però sempre mantenint altres principis, tant o més elevats, com són el respecte als morts o el degut a la llengua pròpia d’un territori de l’Estat. Des d’aquesta modesta columna d’opinió expressem el nostre respecte cap els difunts i les seues famílies, així com el suport a tots els professionals de l’IES Veles e Vents de Torrent.

[Columna per a La Opinión de Torrent de la primera quinzena d’octubre]