“A propòsit d’un no esfèric” – Goio Rius

No fa ni una setmana que Compromís per Torrent, amb l’aval democràtic que li donà l’assemblea, ha fet públic el NO als pressupostos del govern socialista, i l’aparell mediàtic del PSOE torrentí ja avisa –intoxica- que els estem “obligant” a pactar amb el PP. Sense cap anàlisi de l’acord signat per a la investidura, sense un gram d’autocrítica, sense tremolar-li la veu.

Decidit: la culpa del que passe, fins i tot que puguen cobrar la nòmina els treballadors de l’ajuntament (la fal·làcia ja corre pel poble!), és nostra.

No importa l’opacitat comptable i administrativa patida quan hem demanat, arran de la presentació dels pressupostos, l’especificació de dietes d’Alcaldia, l’aclariment de conceptes ambigus, la presentació de factures concretes del Pla Emplea’m, de la lluita contra la legionel·la o les vinculades al programa de la policia rural. Totes eixes preguntes, així com la sol·licitud d’auditories comptables, i de personal, de l’herència del govern anterior, han anat al llimbs del silenci administratiu.

Tampoc no importa la vergonyosa inacció en polítiques socials i educatives de l’executiu socialista en l’any i mig de legislatura. Han ignorat acords del pacte d’investidura tan definitius per a nosaltres com: la introducció de la targeta social per minimitzar l’exclusió i la pobresa, la creació d’una oficina d’assessorament legal a famílies desnonades, el Pla Municipal pel foment de l’èxit escolar, la lluita contra la violència masclista o la LGTfòbia (ací, un detall significatiu de la seua voluntat política, només han gastat 3.000€ dels 15.000€ aprovats i pressupostats). Ho deixarem ací per no ser massa explícits.

Menys encara els importa la sostenibilitat econòmica, les alternatives de mobilitat verdes o la recuperació d’espais naturals defensades pel nostre col·lectiu, demostrant un flagrant continuisme polític amb l’anterior govern del PP. Així, no s’han posat en marxa els pactats Plans d’ocupació verda ni el de promoció del comerç local o del cooperativisme, ni s’ha implementat cap inversió ni programa per a l’ús de la bicicleta o la peatonalització d’algunes zones urbanes. I de la reforestació de la Serra Perenxisa, ni parlar-ne.

No som tan idealistes, ni tan joves, com per pensar que un Torrent verd, solidari i transparent és possible en a penes un any i mig, però sí som suficientment responsables, i honestos, per avançar en l’objectiu, dient un NO esfèric als pressupostos. I és que els mires per on els mires no veus mai la línia recta.

Goio Rius és Portaveu Local de Compromís a Torrent

Arxivat en: Opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *