L’Ajuntament de Torrent aprova la prohibició d’artefactes a les zones de jocs infantils a proposta de Compromís

Moció aprovada al Ple: MOCIÓ COMPROMÍS PER TORRENT PROHIB PIROTÈCNIA ZONES JOCS INFANTILS

VALENCIÀ

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha proposat davant el Ple que l’Alcaldia-Presidència de l’Ajuntament emeta un Ban pel qual es prohibisca, i es senyalitze a tal efecte, el llançament de qualsevol artefacte pirotècnic en les zones de jocs infantils del Terme Municipal de Torrent.

La motivació de la proposta és la d’assegurar la seguretat dels menors d’edat, en especial la dels xiquets i xiquetes més menuts, en les zones perimetrals d’esbargiment on s’ubiquen els jocs infantils, contra el llançament de qualsevol tipus d’artefactes pirotècnics.

Per a Compromís aquestes zones s’haurien de senyalitzar “in situ”, efectuant les tasques de control d’aquesta mesura de protecció la Policia Local de Torrent, la qual decomissarà i sancionarà “amb el màxim rigor les persones infractores d’aquesta disposició”.

A la moció, el Ple de l’Ajuntament de Torrent insta l’Alcaldia perquè mitjançant el corresponent Ban regule, amb caràcter d’urgència, aquesta mesura per a evitar el potencial perill que ocasionen aquestos artefactes en les zones municipals reservades per al joc als més menuts.

Aquesta mesura ja ha sigut presa recentment per altres ajuntaments, com per exemple a Paiporta, on l’Alcaldessa de Compromís Isabel Martín l’ha inclosa dins d’un paquet de mesures on es regulen els actes lúdics i festius, els horaris especials, l’execució d’obres i els talls de carrer que afecten el període de falles, encara que la moció presentada a Torrent, en cas de ser aprovada, s’aplicaria a més a més la resta de l’any.

Es tracta de fer compatible el dret d’aquelles persones que volen celebrar les festes falleres, amb el d’aquelles que volen gaudir de les zones de jocs infantils amb tota seguretat i tranquil·itat, ha conclòs Alabajos.

Finalment la moció va ser aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte el Partido Popular.

CASTELLANO

Compromís per Torrent, mediante su portavoz Pau Alabajos, ha propuesto ante el Pleno que la Alcaldía-Presidencia del Ayuntamiento emita un Bando por el que se prohíba, y se señalice a tal efecto, el lanzamiento de cualquier artefacto pirotécnico en las zonas de juegos infantiles del Término Municipal de Torrent.

La motivación de la propuesta es la de asegurar la seguridad de los menores de edad, en especial la de los niños y niñas más pequeños, en las zonas perimetrales de esparcimiento donde se ubican los juegos infantiles, contra el lanzamiento de cualquier tipo de artefactos pirotécnicos.

Para Compromís estas zonas se deberían señalizar “in situ”, efectuando las tareas de control de esta medida de protección la Policía Local de Torrent, la cual decomisaría y sancionaría “con el máximo rigor a las personas infractoras de esta disposición”.

En la moción, el Pleno del Ayuntamiento de Torrent insta a la Alcaldía para que mediante el correspondiente Bando regule, con carácter de urgencia, esta medida para evitar el potencial peligro que ocasionan estos artefactos en las zonas municipales reservadas para el juego a los más pequeños.

Esta medida ya ha sido tomada recientemente por otros ayuntamientos, como por ejemplo en Paiporta, donde la Alcaldesa de Compromís Isabel Martín la ha incluido dentro de un paquete de medidas donde también se regulan los actos lúdicos y festivos, los horarios especiales, la ejecución de obras y los cortes de calle que afectan al período de fallas, aunque la moción presentada en Torrent, en caso de ser aprobada, se aplicaría además al resto del año.

Se trata de hacer compatible el derecho de aquellas personas que quieren celebrar las fiestas falleras, con el de aquellas que quieren disfrutar de las zonas de juegos infantiles con toda seguridad y tranquilidad, ha concluido Alabajos.

Finalmente la moción fue aprovada con los votos a favor de todos los grupos municipales excepto el Partido Popular.

Arxivat en: Cultura i Educació, General, Municipal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *