Compromís per Torrent va presentar tres propostes de millora sobre la CV-405 (Carretera Torrent-Montserrat)

Valencià

Pau Alabajos: “La falta d’inversions en matèria de seguretat per part la Diputació en el tram corresponent a Torrent és manifesta i reiterada”.

Compromís per Torrent ha denunciat que la falta de mesures i inversions en matèria de seguretat en el tram de la CV-405 al seu pas per Torrent no pot ser obviada més per la Diputació després del tràgic accident ocorregut el 21 de març amb una nova víctima mortal en una corba prop de la urbanització del Tros Alt.

El portaveu municipal, Pau Alabajos, ha desvelat que el seu grup municipal ha presentat en diferents moments tres propostes de millora en aquest punt negre de la xarxa viària de la Diputació. En concret en la legislatura passada es va presentar una proposta de rotonda en l’eixida de la urbanització Monte-Real, a la que s’afig un altre projecte presentat en 2015 d’una altra rotonda al seu pas per la urbanització del Tros Alt.

La tercera petició va ser presentada per Compromís per Torrent mitjançant una moció aprovada per unanimitat del Ple de Torrent en data 05/11/2015, en la que s’instava a l’Àrea de Carreteres de la Diputació de València a dotar d’una partida pressupostària en l’any 2016 a l’efecte de solucionar la sinistralitat de l’anomenada Corba dels Peons Caminers (ubicada també en la CV-405 entre el Barri de Sant Gregori i l’Àrea del Toll i l’Alberca) degut el seu índex d’accidents mortals, proposant en aquest cas un Estudi de Planejament consistent en un desdoblament de la via per a evitar l’encreuament de vehicles dins l’esmentada corba.

Alabajos ha explicat que aquestes peticions han obtingut com a resposta la indiferència cap a Torrent per part de la Diputació, tant en les diferents visites del seu Grup a l’Ens provincial com en la moció aprovada per unanimitat, tot i sabent que l’Ajuntament no té competències d’actuació en aquesta carretera.

Finalment Alabajos es pregunta quantes peticions i quants projectes més s’han de presentar davant la Diputació de València perquè actue amb la celeritat necessària en una carretera que és exclusivament de la seua responsabilitat.

Castellano

Pau Alabajos: “La falta de inversiones en materia de seguridad por parte de la Diputación en el tramo correspondiente a Torrent es manifiesta y reiterada”.

Compromís per Torrent ha denunciado que la falta de medidas e inversiones en materia de seguridad en el tramo de la CV-405 a su paso por Torrent no puede ser obviada más por la Diputación después del trágico accidente ocurrido el 21 de marzo con una nueva víctima mortal en una curva cercana a la urbanización del Tros Alt.

El portavoz municipal, Pau Alabajos, ha desvelado que su grupo municipal ha presentado en diferentes momentos tres propuestas de mejora en este punto negro de la red viaria de la Diputación. En concreto en la legislatura pasada se presentó una propuesta de rotonda en la salida de la urbanización Monte-Real, a la que se añade otro proyecto presentado en 2015 de otra rotonda a su paso por la urbanización del Tros Alt.

La tercera petición fue presentada por Compromís per Torrent mediante una moción aprobada por unanimidad del Pleno de Torrent en fecha 05/11/2015, en la que se instaba a la Área de Carreteras de la Diputación de Valencia a dotar de una partida presupuestaria en el año 2016 al efecto de solucionar la siniestralidad de la denominada popularmente como Curva de los Peones Camineros (ubicada también en la CV-405 entre el Barrio de Sant Gregori y el Área del Toll l’Alberca) debido a su índice de accidentes mortales, proponiendo en este caso un Estudio de Planeamiento consistente en un desdoblamiento de la vía para evitar el cruce de vehículos dentro del mencionada curva.

Alabajos ha explicado que estas peticiones han obtenido como respuesta la indiferencia hacia Torrent por parte de la Diputación, tanto en las diferentes visitas de su Grupo al Ente provincial como en la moción aprobada por unanimidad, sabiendo además que el Ayuntamiento no tiene competencias de actuación en esta carretera.

Finalmente Alabajos se pregunta cuantas peticiones y cuantos proyectos más se deben presentar ante la Diputación de Valencia para que actúe con la celeridad necesaria en una carretera que es exclusivamente de su responsabilidad.

Enllaç a la proposta de Compromís aprovada al Ple on s’insta a la Diputació a donar solució al punt negre de la corba dels Peons Caminers : APROVACIÓ PLENÀRIA PROPOSTA COMPROMÍS CV 405 PEONS CAMINERS

Arxivat en: Documents, Municipal, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *