Compromís responsabilitats a l’Alcalde Ros per retirar la subvenció de la Taxa Tamer

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, ha exigit a l’alcalde socialista Jesús Ros que comparega davant els grups de l’oposició per a donar explicacions per la falta de pagament de la primera quota de subvenció municipal de la Taxa Tamer corresponent al primer trimestre del 2017.

Alabajos ha denunciat que mentres els torrentins i les torrentines continuen sense saber quant costa el reciclatge del residus de Torrent, l’alcalde retire la subvenció sense donar cap tipus d’explicació a l’oposició i la ciutadania. En aquest sentit, ha recordat que la bàscula municipal per a calcular el pesatge dels residus que s’envien a l’EMTRE, i que va ser aprovada com una esmena de Compromís als pressupostos locals del 2016, continua sense estar en funcionament: “Ja no és que s’estiguen incomplint sistemàticament acords plenaris en matèria pressupostària, sinó que, a més a més, l’alcalde Ros unilateralment decideix no pagar la subvenció en el primer rebut del 2017 quan ha tingut tres plenaris d’enguany per a donar compte dels motius d’aquesta decisió i els veïns i veïnes s’han hagut d’assabentar quan els ha arribat el rebut d’Aigües de l’Horta”, han explicat des de Compromís per Torrent.

Alabajos li ha retret al govern socialista que no haja presentat públicament cap informe de legalitat que avale aquesta decisió, i els ha recordat que encara no han contestat les esmenes presentades en gener d’enguany pels grups de l’oposició al projecte de pressupostos locals del 2017.

Finalment, des de Compromís interpel·len Ros perquè convoque urgentment un plenari i done compte davant la ciutadania d’aquesta decisió, perquè, de no fer-ho, tindrà conseqüències polítiques. En eixe sentit, Compromís ha recordat al PSOE que no es pot governar un ajuntament amb 9 regidors de 25 de manera absolutista: “el ordeno y mando de les majories bipartidistes s’ha acabat i els que no vulguen entendre-ho no estan capacitats per a pendre les decisions de futur a Torrent”, ha conclòs Alabajos.

Compromís per Torrent exige al alcalde Ros responsabilidades por retirar la subvención de la Tasa Tamer

Compromís per Torrent, mediante su portavoz Pau Alabajos, ha exigido al alcalde socialista Jesús Ros que comparezca ante los grupos de la oposición para dar explicaciones por la falta de pago de la primera cuota de subvención municipal de la Tasa Tamer correspondiente al primer trimestre de 2017.

Alabajos ha denunciado que mientras los torrentinos y las torrentinas continúan sin saber cuanto cuesta el reciclaje de los residuos de Torrent, el alcalde retire la subvención sin dar ningún tipo de explicación a la oposición y la ciudadanía. En este sentido, ha recordado que la báscula municipal para calcular el pesado de los residuos que se envían a la EMTRE, y que fue aprobada como una enmienda de Compromís a los presupuestos locales de 2016, continúa sin estar en funcionamiento: “Ya no es que se estén incumpliendo sistemáticamente acuerdos plenarios en materia presupuestaria sino que además el alcalde Ros unilateralmente decide no pagar la subvención en el primer recibo de 2017 cuando ha tenido tres plenos de este año para dar cuenta de los motivos de esta decisión y los vecinos y vecinas se han tenido que enterar cuando les ha llegado el recibo de Aigües de l’Horta”, han explicado desde Compromís per Torrent.

Alabajos le ha recriminado al gobierno socialista que no haya presentado públicamente ningún informe de legalidad que avale esta decisión, y les ha recordado que aún no han contestado las enmiendas presentadas en enero de este año por los grupos de la oposición al proyecto de presupuestos locales de 2017.

Finalmente, desde Compromís interpelan a Ros para que convoque urgentemente un plenario y dé cuenta ante la ciudadanía de esta decisión, porque de no hacerlo tendrá consecuencias políticas. En ese sentido, Compromís ha recordado al PSOE que no se puede gobernar un ayuntamiento con 9 concejales de 25 de manera absolutista: “el ordeno y mando de las mayorías bipartidistas se ha acabado y los que no quieran entenderlo no están capacitados para tomar las decisiones de futuro en Torrent”, ha concluido Alabajos.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *