Les dades oferides, tant pels informes de la Situació Economicofinancera de la Generalitat com pel propi Tribunal de Cuentas, no deixen lloc al dubte:

El Resultat del Compte General del primer pressupost del Govern del Botànic és el millor dels últims 8 anys de la Generalitat Valenciana (període 2009-2016).

En aquell 2009 la Generalitat Valenciana, governada pel PP de Francisco Camps, va obtindre un resultat economicopatrimonial negatiu per 2.855 milions d’euros.

També al 2010, els mateixos actors obtingueren un resultat economicopatrimonial negatiu de 2.713 milions d’euros.

Sobre els resultats en la resta d’anys donen compte en article de referència, publicat pel diari Levante-EMV el dia 1 de juliol de 2017. Aquestos resultats són els que compten als registres del Tribunal de Cuentas de l’Estat Espanyol. Enllaç: XIFRES BALANÇ ECONOMICOPATRIMONIAL 2011-2016 GV

La Generalitat Valenciana arrossega un deute de 48.279 milions d’euros provocat tant per la nefasta gestió del Partido Popular com per l’infrafinançament autonòmic que patix la Comunitat Autònoma Valenciana per part de l’Estat Espanyol.

Mentrestant el balanç econòmic de l’any 2016, per part del partit polític que va originar l’immens forat del deute de la Generalitat Valenciana (el Partido Popular de la senyora Bonig), ha sigut dir que “El cambio ha ido a peor”. Els fets tornen a desmuntar aquesta “posverdad”, convertida en el seu modus operandi des que perderen la gestió de les institucions públiques valencianes on governaven. Sobre aquesta valoració també fem referència al recull de premsa emés pel mateix diari Levante-EMV l’1 de juliol de 2017. Enllaç: Balanç del PP-Bonig