Article d’opinió: Transparència ‘Neta’

Transparència “Neta”

Els diferents governs que han gestionat Torrent han presumit des de fa anys del grau de transparència dels serveis municipals, no obstant la principal finestra a la ciutadania sobre el seu grau d’acompliment, com és la pàgina web, no destaca especialment en aquest aspecte.

Així, des de Compromís per Torrent, venim denunciant el buit informatiu existent sobre els serveis de neteja i arreplegada de residus, on els veïns i veïnes no poden consultar cap dada relativa a com es gestionen, tals com el volum arreplegat per classe de residu, la freqüència de neteja de carrers i contenidors, el nombre de persones que el presten, els serveis extraordinaris contractats amb el seu cost, a més de no facilitar-hi un número telefònic municipal directe amb la delegació municipal que permeta comunicar denuncies o queixes sobre el seu funcionament.

Des de la nostra visió del que hauria de ser la transparència informativa no compartim que, en un tema tan important com és la neteja i el reciclatge, els veïns i veïnes hagen de telefonar a un número genèric d’atenció al públic, gestionat per una empresa privada, en compte de fer-ho directament amb la inspecció municipal de les delegacions corresponents.

En aquest sentit hem explicat en diferents notes de premsa i comunicats que la contracta de neteja i arreplegada de residus de Torrent és la més important per volum econòmic, on tenint com a referència el darrer any 2016, i computant els serveis extraordinaris, l’ajuntament va comptabilitzar 6.509.746€ en despeses per aquest concepte, equivalents al 12’15% de totes les obligacions reconegudes netes (53.557.999€), sobre els quals l’actual govern del PSPV tampoc no lliura el detall sobre la seua gestió als grups municipals. Ni tan sols en la remissió anual del Compte General –la comptabilitat- ni en la liquidació del pressupost es detallen les despeses desagregades de la contracta municipal, tals com personal, materials, combustibles, maquinària i elements de transport.

Si, com déiem, aquestes despeses suposen el 12’15% del total del pressupost, és fonamental que tinguen el mateix grau detall que d’altres, com per exemple les remuneracions dels i les membres de la corporació local, tal i com es requerix en aquest últim cas per la legislació vigent en matèria de transparència i bon govern. Per tant s’ha d’anar més enllà del que diu estrictament la normativa i exigir una major informació pública sobre el funcionament i la destinació dels recursos públics que l’ajuntament paga a les empreses encarregades de prestar aquestos serveis, dels qual la neteja i l’arreplegada de residus hi són només un de tants, atés que des de la privatització de l’auditori feta pel Partido Popular ja no queden més contractes majors per externalitzar a Torrent.

Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació, Municipal, Sanitat i Benestar Social, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *