Enllaç al registre d’entrada de la moció: (185) MOCIÓ GRUP MUNICIPAL COMPROMÍS 19-10-17 condemna agressions feixistes

Text de la moció:

A PRESIDÈNCIA DEL PLE

 Pau Alabajos Ferrer, portaveu del Grup Municipal Compromís per Torrent, d’acord amb allò disposat en els articles 139 i següents del Reglament Orgànic del Ple de l’Ajuntament de Torrent, presenten la següent Moció:

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

 

El 9 d’octubre, dia dels valencians i valencianes, és entès per la gran majoria de la ciutadania valenciana com el dia que ens reuneix a totes i tots al voltant de tot allò que ens reuneix i no del que ens divideix, la nostra identitat com a poble.

El poble valencià, que ja plenara els carrers fa just ara 40 anys en la històrica manifestació del 9 d’octubre de 1977 demanant “llibertat, amnistia, estatut d’autonomia” porta des d’aquell moment manifestant-se cada any en defensa dels seus interessos com a poble.

Aquest any 2017 el 9 d’octubre va estar lluny de convertir-se en un dia de reunió i de llibertats. Mentre el matí va discórrer entre crits, insults i amenaces cap a gran part de les persones integrants de la processó cívica, la vesprada va estar protagonitzada per una exaltació de violència encara més dura contra les persones que es manifestaven de forma pacífica i autoritzada pels carrers de València.

Mentre que la Primavera Valenciana es va saldar amb quasi 60 detencions i fins a 157 sancions contra els estudiants que protestaven contra les retallades en educació, el passat 9 d’octubre no hi va haver cap detenció eixe dia on decenes de persones van resultar ferides, algunes d’elles de gravetat, en els atacs exercits per neonazis contra els manifestants que pacíficament es reunien.

La impunitat en la que es sent l’extrema dreta ha fet que cada vegada les amenaces, insults i intimidacions contra aquelles persones que no comulguen amb els seus posicionaments, provocant un atemptat evident contra la democràcia i contra valors com els de llibertat de premsa, llibertat d’expressió, llibertat de reunió o d’assemblea.

Fins i tot s’ha produït concentracions d’emmascarats del partit d’ultradreta España 2000 a les portes de la llar de membres del Govern Valencià retransmetent en directe l’assetjament a través de les xarxes socials, en una mostra de la impunitat amb la que l’extrema dreta es sent als nostres dies.

Per tots aquests motius, presentem la següent:

 

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

El Ple de l’Ajuntament de Torrent acorda:

Primer.- Prestar servei jurídic als torrentins i torrentines agredides en la manifestació del 9 d’octubre i que així ho sol·liciten a aquesta institució.

Segon.- Mostrar la seua ferma condemna a les agressions produïdes per part d’ultres feixistes durant la manifestació del 9 d’octubre.

Tercer.- Condemnar, així mateix, les intimidacions produïdes a la porta de la llar de líders polítics amb consignes feixistes i amb actituds amenaçants per part de l’extrema dreta.

 

Ajuntament de Torrent, 19 d’octubre de 2017