30 RAONS

El Govern de l’Ajuntament de Torrent ha presentat el projecte de pressupostos municipals per al 2018, corresponent a l’Ajuntament, Retosa, Nous Espais, IDEA’t, Fundación Deportiva Municipal, Junta Local Fallera, més la previsió d’Aigües de l’Horta.

Constatem, en el que portem de legislatura (juny 2015-novembre 2017), un seguit d’incompliments per part de l’alcalde Ros, el qual va signar en juny del 2015 un acord notarial d’investidura pel qual es comprometia a virar, a canviar la política municipal per tal que Torrent tinguera un full de ruta que permetera treballar sobre un model de ciutat concret.

Els catorze punts que conformen l’acord incideixen de manera expressa en la creació d’oportunitats per a les veïnes i veïns de Torrent, perquè entenem que aquesta és la millor fórmula per a revitalitzar la nostra ciutat i allunyar-nos del paradigma de la ciutat dormitori.  Malauradament a hores d’ara només podem constatar el compliment al 100% d’un dels punts de l’acord (honorar les víctimes de l’accident del metro), molt important, però sense cap contingut o obligació econòmica que abunde en el compliment de la resta dels punts de la investidura, tals com redistribució dels recursos municipals per tal de potenciar el comerç local, conformar els espais culturals i d’oci necessaris per a revertir eixe parany de la ciutat dormitori del que parlàvem, així com finalment encetar aquelles infraestructures necessàries que precisa una població de 85.000 habitants (centres de salut vs hospital comarcal, escoletes municipal de 0 a 3 anys, refugi d’animals amb sacrifici zero, anell ciclista…).

Així, l’esmena a la totalitat, que Compromís ha presentat davant la proposta de pressupostos locals del PSOE, està fonamentada en 30 punts, dels quals 13 corresponen als incompliments de l’acord notarial de l’onze de juny de 2015, més 17 de propostes addicionals per a millorar la nostra ciutat, els quals hem explicat de manera genèrica adés. A més de la falta d’iniciativa de l’actual govern del PSOE hem reclamat recursos per a solucionar les greus mancances de personal relacionades amb les inspeccions dels serveis municipals, tals com les d’urbanisme, les medi ambientals, el servei d’arreplegada i custòdia d’animals, o la defensa del patrimoni de Torrent, a més dels pocs recursos amb els que compta la intervenció municipal, la qual no pot escometre la fiscalització plena de l’Ajuntament per eixa falta de personal a la qual al·ludim.

En aquesta esmena a la totalitat demanem que el text torne a la Junta de Govern Local per a una nova formulació, perquè volem que aquestos pressupostos siguen una oportunitat, atés que al nostre parer no representen un projecte de futur per a Torrent; són una prolongació d’aquelles polítiques que ens recorden, molt a sovint, l’abandonament que va patir la nostra ciutat al llarg dels huit anys de mandat del Partido Popular, on es va apostar per una ciutat de cartró-pedra que només existia sobre els papers que se signaven als despatxos; només cal recordar les paraules de l’exalcaldessa María José Catalá en la campanya electoral de les municipals del 2011 on va afirmar que “El Hospital de Torrent es una realidad”. Pura demagògia populista.