Pau Alabajos: “La crítica i la sàtira és l’essència de la festa”

Compromís per Torrent ha lliurat el seu tercer Premi Pebrera, que guardona la Falla torrentina que fa una crítica més punyent i mordaç de la política local, a la Falla Avinguda. El monument s’ha destacat per fer una crònica de l’actualitat local d’una manera imaginativa i crítica amb tots i des de tots els punts de vista.

Segons el portaveu de Compromís per Torrent, que, de fet, ha sigut “combustible per a Falles” la nit de Sant Josep amb un ninot en la Falla de Sant Roc, “amb les Falles els valencians i valencianes tenim una de les festes més irreverents i més originals del món i no volem que eixa essència es perda mai. Enguany les Falles ens peguen moltíssima canya a la gent de Compromís i això ens encanta. Perquè l’esperit crític ha de començar per riure’s d’u mateix”.

El Premi Pebrera, dotat amb 150€, ha estat lliurat per Pau Alabajos, Carme Silla i David Baviera, regidors del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Torrent, a la Fallera Major de la Falla Avinguda, Cecilia Piles, i el seu President, Josep Maroto.