La bàscula, un exemple de gestió diletant

Enllaç a la nostra esmena número 13 sobre la ubicació d’una bàscula pública municipal aprovada al Pressupost del 2016DICTAMEN C. INF. Nº1 28-01-2016

Fa 27 mesos Compromís per Torrent va presentar 32 esmenes al projecte de pressupostos locals presentats pel govern del PSOE per a l’exercici de 2016. L’esmena número 13 feia referència al control del pesatge dels residus de Torrent, qüestió aquesta fonamental perquè les torrentines i els torrentins puguem conéixer  si el que ens cobra l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE), per reciclar els residus que generem, es just i està basat en dades reals. Aquest concepte pels residus se’ns cobra en la factura que Aigües de l’Horta gira periòdicament a la totalitat dels/les usuaris/es.

A més del seu ús com a eina de control per a saber si les taxes de reciclatge que ens cobren són justes o no, la posada en marxa d’una bàscula municipal té altres usos addicionals molt interessants, com per exemple que els llauradors de Torrent puguen pesar les seues collites sense haver d’acudir a bàscules ubicades en altres municipis.

Amb tot això, i després de més de dos anys de què s’aprovarà la nostra proposta, la bàscula municipal continua sense ubicar-se.

Aquesta manera de tractar els assumptes públics que ens afecten s’ha demostrat com el “modus operandi” en la gestió municipal de l’actual govern socialista, que aprova esmenes i mocions que després mai es posen en marxa. En aquest sentit volem recordar que altres qüestions que formen part de l’acord pel qual l’alcalde Ros va ser investit, com la remunicipalització de l’Auditori de Torrent estan totalment paralitzades, arribant al fet que la Comissió que havia d’analitzar el model de gestió de l’Auditori porta més de dos anys sense reunir-se. No és una decisió de l’anterior regidor de Cultura (Alfred Costa), o de l’actual (Susi Ferrer), sinó de què no hi ha voluntat política per part de l’Alcalde Ros perquè la cultura torne a tindre una gestió des de l’interés comú i no del particular d’una empresa o altra.

Ros governa amb un model de fa 20 anys, dient a quasi tot que sí i després fent la guerra pel seu compte, i mentrestant no se n’adona que els ajuntaments han avançat des d’aleshores, s’han professionalitzat i modernitzat de tal manera que les polítiques diletants que porta aplicant al llarg de la legislatura no poden seguir el ritme que imposen els reptes i les aspiracions d’una ciutat com Torrent.