Valencià

Pau Alabajos: “No menos de dos personas” encarregades de previndre els incendis és un anunci ridícul per a vigilar un terme de 60 Km quadrats”.

Compromís per Torrent ha expressat la seua preocupació per la política de prevenció d’incendis de l’executiu local de Jesús Ros, la qual ha titllada de “cerimònia de la confusió”. En una nota de premsa, enviada als mitjans el passat 4 de juny, Ros anuncià que “No menos de 2 personas vigilarán este verano los bosques de Torrent para evitar incendios”, sense concretar el nombre d’efectius reals ni aportar més informació d’interés als veïns i veïnes de Torrent, en especial les que resideixen als barris extra-urbans i disseminats.

El portaveu de Compromís, Pau Alabajos, ha demanat que se li notifique al seu grup el Pla de Prevenció d’Incendis Local i el protocol d’actuació elaborat per a atallar els incendis. Alabajos vol conéixer a quin nivell d’implicació i coordinació treballa Protecció Cívil amb la Policia Rural, quina és l’estructura de comandament i d’ordres, així com de qui depén a nivell local la responsabilitat final en cas d’incendis.

Per a Compromís els diferents governs que han gestionat aquesta àrea medi ambiental han deixat Torrent en una nebulosa en la que ningú sap que fer quan passen aquestos desastres, un exemple clar va ser el darrer incendi de la Perenxisa d’abril del 2014, on es cremaren unes 200 hectàrees del terme municipal i prop de 2.900 residents hagueren de ser evacuats junt els usuaris de tres residències, que varen ser traslladats en autobús a altres centres i al pavelló de El Vedat, on passaren la nit. Varen ser hores d’incertesa i desesperació per a molts d’ells que pensaven en tot el que havien deixat en les seues vivendes.

Finalment Alabajos ha exigit a Ros que clarifique quants efectius reals vigilaran Torrent en les diferents èpoques de l’any, i, especialment, quan es declaren les alertes o pre-alertes per risc d’incendis, amb l’expressió del personal que es destinarà als torns diürns i nocturns de vigilància.

Castellano

COMPROMÍS PER TORRENT DEMANDA TRANSPARENCIA EN LA COORDINACIÓN DE INCENDIOS Y CONCRECIÓN EN LOS MEDIOS DE LA LUCHA CONTRA EL FUEGO

Pau Alabajos: “No menos de dos personas” encargadas de prevenir los incendios es un anuncio ridículo para vigilar un termino de 60 Km cuadrados.

Compromís per Torrent ha expresado su preocupación por la política de prevención de incendios del ejecutivo local de Jesús Ros, la cual ha tildado de “ceremonia de la confusión”. En una nota de prensa, enviada a los medios el pasado 4 de junio, Ros anuncio que “No menos de 2 personas vigilaran este verano los bosques de Torrent para evitar incendios” sin concretar el número de efectivos reales ni aportar más información de interés a los vecinos y vecinas de Torrent, en especial las que residen en los barrios extra-urbanos y diseminados.

El portavoz de Compromís, Pau Alabajos, ha exigido que se notifique a su grupo el Plan de Prevención de Incendios Local y el protocolo de actuación elaborado para atajar los incendios. Alabajos quiere conocer a que nivel de implicación y coordinación trabaja Protección Civil com la Policía Rural, cual es la estructura de mandos y de órdenes, así como de quien depende a nivel local la responsabilidad final en caso de incendios.

Para Compromís los diferentes gobiernos que han gestionado esta área medio ambiental han dejado a Torrent en una nebulosa en la que nadie sabe que hacer cuando pasan estos desastres, un ejemplo claro fue el último incendio de la Perenxisa de abril de 2014, donde se quemaron unas 200 hectáreas del termino municipal y cerca de 2.900 residentes hubieron de ser evacuados junto a los usuarios de tres residencias, que fueron trasladados en autobús a otros centros y al pabellón de El Vedat, donde pasaron la noche. Fueron horas de incerteza y desesperación para muchos de ellos que pensaban en todo lo que habían dejado en sus viviendas.

Finalmente Alabajos ha exigido a Ros que clarifique cuantos efectivos reales vigilaran Torrent en las diferentes épocas del año, y, especialmente, cuando se declaren las alertas o pre-alertas por riesgo de incendios, con la expresión del personal que se destinará a los turnos diurnos y nocturnos de vigilancia.