Valencià

La coalició valencianista registra una queixa davant el defensor del poble valencià pel “bloqueig polític a una proposta presentada en maig que acompleix amb totes les exigències legals”

 Medina: “Ros ha de decidir per a qui treballa: per a Hidraqua, empresa privada que gestiona Aigües de l’Horta, o per a la ciutadania de Torrent”

Torrent, 02 Juliol 2018

El regidor de Compromís i membre del consell d’administració de la mixta Aigües de l’Horta, Víctor Medina, ha registrat avui una queixa davant el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana pel que considera “una greu vulneració dels drets fonamentals de l’oposició que ja ve sent costum per part de l’alcalde Jesús Ros”.

No és la primera vegada que Compromís denuncia aquest tracte cap a les seues propostes, així el regidor valencianista recorda que “amb la moció sobre la empresa pública Nous Espais i el seu finançament ja vàrem viure una situació pareguda en la que l’Alcalde va tardar 6 mesos en incloure la proposta en el Ple”. En aquest cas, el de la consulta sobre la municipalització de l’aigua que proposa Compromís, ja serien dos els mesos que aquesta queda exclosa del Ple Municipal.

“És molt frustrant vore com el treball de l’oposició queda subjecte a l’arbitrarietat política de l’Alcalde que, de forma deliberada, intenta posar els punts que més polèmica susciten e mig de festes o en ple estiu per que la ciutadania no siga conscient dels incompliments del govern socialista amb el pacte d’investidura” denuncia Medina.

I es que, la municipalització de l’empresa pública Aigües de l’Horta, figura entre els punts signats en 2015 pel PSOE, Compromís i Guanyant. Acord que finalment va atorgar la vara d’alcaldia al ja veterà Jesús Ros.

Segons Medina “la ciutadania ha de poder decidir si una empresa que sobreexplota i subministra aigua de pou carregada de nitrits per que resulta més econòmica que l’aigua de superfície ha de seguir gestionant el cicle integral de l’aigua de Torrent. Sobretot quan aquesta empresa va batre rècord en beneficis en 2017 amb més de 1, 3 milions d’euros”.

Així, des de Compromís insisteixen en que “Ros ha de decidir per a qui treballa: per a Hidraqua, l’empresa privada que gestiona Aigües de l’Horta, o per a la ciutadania de Torrent”.

Castellano

Compromís eleva al Síndic de Greuges el bloqueo de Ros a la consulta sobre la remunicipalización del agua

La coalición valencianista registra una queja ante el defensor del pueblo valenciano por el “bloqueo político a una propuesta presentada en mayo que cumple con todas las exigencias legales”

 Medina: “Ros ha de decidir para quién trabaja: para Hidraqua, empresa privada que gestiona Aigües de l’Horta, o para la ciudadanía de Torrent”

Torrent, 02 Julio 2018

El concejal de Compromís y miembro del consejo de administración de la mixta Aigües de l’Horta, Víctor Medina, ha registrado hoy una queja ante el Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana por lo que considera “una grave vulneración de los derechos fundamentales de la oposición que ya viene siendo costumbre por parte del alcalde Jesús Ros”.

No es la primera vez que Compromís denuncia este trato hacia sus propuestas, así el edil valencianista recuerda que “con la moción sobre la empresa pública Nous Espais y su financiación ya vivimos una situación parecida en la que el Alcalde tardó 6 meses en incluir la propuesta en el Pleno”. En este caso, el de la consulta sobre la municipalización del agua que propone Compromís, ya serian dos los meses que ésta queda excluida del Pleno Municipal.

“Es muy frustrante ver como el trabajo de la oposición queda sujeto a la arbitrariedad política del Alcalde que, de forma deliberada, intenta poner los puntos que más polémica suscitan en medio de fiestas o en pleno verano para que la ciudadanía no sea consciente de los incumplimientos del gobierno socialista con el pacto de investidura” denuncia Medina.

Y es que, la municipalización de la empresa pública Aigües de l’Horta, figura entre los puntos firmados en 2015 por PSOE, Compromís y Guanyant. Acuerdo que finalmente otorgó la vara de mando al veterano Jesús Ros.

Según Medina “la ciudadanía debe poder decidir si una empresa que sobreexplota y suministra agua de pozo cargada de nitritos porque resulta más económica que el agua de superficie ha de seguir gestionando el ciclo integral del agua en Torrent. Sobretodo cuándo esta empresa batió récord de beneficios en 2017 con más de 1,3 millones de euros”

Así, desde Compromís insisten en que “Ros ha de decidir para quién trabaja: para Hidraqua, empresa privada que gestiona Aigües de l’Horta,  o para la ciudadanía de Torrent”.