Article d’opinió

PROPOSTES I REALITATS

El govern municipal ha publicat d’amagatall -a l’agost d’enguany- la comptabilitat del 2017 per a la seua aprovació i Compromís per Torrent, com no podia ser d’una altra manera, ha presentat 53 reclamacions evidenciant la falta de personal en la Intervenció municipal i la poca fiabilitat de la informació comptable oferida des de la regidoria d’Hisenda.

Les reclamacions presentades per Compromís pretenen millorar la gestió econòmica i aportar solucions als greus problemes de fiabilitat que patix la informació comptable des de fa lustres. Són millores proposades des de la responsabilitat i la transparència, uns conceptes que l’alcaldia no gestiona ni entén, dedicant la majoria del temps a l’autopromoció personal de passejar per la ciutat, saludar el veïnat i encapçalar processons. Torrent necessita d’un govern que gestione i informe amb transparència dels 60 milions d’euros que gestiona l’Ajuntament, i temps hi haurà per a passejos, salutacions i palmadetes, perquè abans de la devoció està l’obligació, tal i com aprovà el Ple de l’Ajuntament en 1979, governat pel propi PSOE, on la Corporació no pot enviar representació oficial a cap acte religiós, podent assistir-hi a títol personal, però clar açò suposa confondre’s amb la resta de feligresos i feligreses, cosa que perjudica greument l’autobombo al que al·ludíem adés.

Així, el sector públic local de Torrent no disposa d’un Inventari de Béns detallat ni conciliat amb els imports que figuren als registres comptables.

Tampoc no es poden dotar les amortitzacions perquè falta l’oportú enllaç entre l’Inventari abans esmentat i la pròpia comptabilitat. Tampoc hi existeix un Mòdul de Patrimoni que permeta el càlcul i el registre de les depreciacions de l’immobilitzat.

Aquestos problemes de fiabilitat i transparència en la gestió econòmica municipal, apareixen també reflectits en el Patrimoni Públic del Sòl, les Inversions Immobiliàries i l’Immobilitzat Intangible. També destaca negativament la inexistència d’indicadors de gestió en la memòria dels comptes de l’Ajuntament i els seus Organismes Autònoms (Fundació Esportiva Municipal, Junta Local Fallera i Consell Agrari) i les empreses municipals IDEA’t, i Nous Espais.

És especialment preocupant la gestió de l’empresa mixta municipal Aigües de l’Horta, S.A, on, a criteri de l’auditoria independent efectuada arran la presentació de la seua comptabilitat, s’han produït fraccionament de contractes, pròrrogues contractuals no permeses i operacions vinculades al soci privat (Hidraqua, Gestión Integral de Aguas de Levante, S.A) sense que conste que hi haja hagut un procés de licitació.

Aquestes mancances, en la falta de gestió i fiabilitat de la informació comptable, són les mateixes que en les passades legislatures del Partido Popular, on a més torna a repetir-se el fet que la totalitat de la documentació comptable de l’Ajuntament, la Fundació Esportiva Municipal, la Junta Local Fallera, el Consell Agrari, IDEA’t i Aigües de l’Horta ha sigut publicada únicament en castellano, incomplint-se el Reglament Municipal de Normalització Lingüística i conculcant-se per tant els drets dels torrentins i les torrentines valencianoparlants.

Arxivat en: Cultura i Educació, Documents, Economia i Ocupació, Municipal, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *