APARCAMENTS I EDUSI. Article d’opinió. Grup municipal

Des de Compromís per Torrent identifiquem el problema de l’aparcament a Torrent com a un dels primers a atendre. Sobre aquesta prioritat de gestió recordem que a finals de la legislatura passada el govern municipal del Partido Popular va perdre el judici contra l’empresa explotadora del pàrquing Juan Carlos I, costant-li a l’Ajuntament uns 4’8 milions d’euros; els solars al voltant del pàrquing foren el detonant de la denúncia contra l’ajuntament, per competència deslleial, després que l’empresa avisara reiteradament sobre aquest particular al govern municipal.

Amb eixos 4’8 milions es podrien haver escomés diferents intervencions per a solucionar aquest problema, aprofitant les infraestructures existents als barris, com per exemple el solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil a Camí Reial. Som conscients que aquestos fets són el passat, i que s’han de treballar els problemes d’aparcament, però no obstant considerem que és important no oblidar el passat perquè no torne a reproduir-se.

Del present podem dir que les obres del carrer Mare de Déu de l’Olivar han eixamplat les voreres, de tal manera que s’han eliminat una trentena de places d’aparcament, provocant un nou problema que agreuja la situació d’estacionament que pateix el centre històric de Torrent. Un altre efecte col·lateral d’aquestes obres ha sigut la clausura temporal dels contenidors de reciclatge soterrats, de tal manera que s’ha deixat al tot el barri sense la possibilitat de contribuir a la millora del medi ambient mitjançant la separació selectiva del vidre, del plàstic i del paper-cartró, situació que a dia de hui continua sense resoldre’s, motiu pel qual des de Compromís presentàrem una moció al Ple del 5 de desembre amb l’objectiu de modificar l’ordenança municipal d’arreplegada de residus, moció que es va aprovar per unanimitat de tota la Corporació.

En les inversions vinculades a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), planificades pel govern de Ros per a Torrent, no hi ha cap inversió prevista en matèria de construcció de pàrquings públics, és més, les obres que s’estan realitzant en els diferents carrers de Torrent estan eliminant places sense donar cap alternativa al veïnat, de tal manera que les veïnes i veïns afectats han d’acudir a pàrquings privats, si la butxaca s’ho permet, per tal de poder estacionar el seu vehicle, i això si tenen sort, perquè la majoria d’aparcaments particulars estan lligats als habitatges que es varen construir al seu moment. L’excepció són les previstes al carrer Camí Reial, però les 57 places previstes per a tot el carrer són clarament insuficients.

Amb tot el govern de Jesús Ros te pendent d’enviar als grups municipals la proposta de pressupostos per a 2019, estem a 12 de desembre i no tenim constància del seu estat d’elaboració. Tampoc no s’ha encetat cap procés veïnal de participació ciutadana sobre  les inversions o actuacions en barris, d’entre les quals l’aparcament considerem com de les més urgents a escometre, més si cap quan al propi estudi de l’EDUSI s’assumeix literalment que: “D.8 Dificultad de aparcamiento. El escaso número de plazas de aparcamiento en superficie y la dificultad para poder aparcar puede restar negocio al comercio tradicional y la hostelería del centro de Torrent y limitar su desarrollo. Estos sectores representan más del 40% del total de empresas del municipio”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Municipal, Opinió, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *