Comunicat conjunt dels grups de l’oposició de Torrent (Compromís, Ciudadanos, PP i Guanyant)

Valencià

ELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ A TORRENT DENUNCIEN QUE ROS VULGA TANCAR UNILATERALMENT LA COMISSIÓ SOBRE LA GESTIÓ DE L’AUDITORI SENSE EL PRECEPTIU INFORME FINAL

En data 4 de desembre de 2018, la regidora de Cultura, Participació Ciutadana i Transparència va comunicar, per escrit, als grups municipals del consistori de Torrent que: “El President procedeix a dar per finalitzada la comissió. Les noves actuacions al voltant de l’Auditori es portaran al Consell de Cultura”.

Per als grups municipals de l’oposició (Partido Popular, Compromís, Ciudadanos i Guanyant) es tracta d’un nou tancament en fals i una fugida endavant per part del govern de Jesús Ros, que no vol afrontar l’obligació legal de votar l’informe final que ha d’emetre la comissió, així com debatre amb la resta dels grups de l’ajuntament sobre la futura gestió de l’Auditori Municipal.

La comissió va constituir-se el 31 de maig de 2016, sent l’última sessió la celebrada el 18 de juliol de 2017, on l’anterior responsable, Alfred Costa,  va presentar un estudi econòmic que en cap moment va estar votat ni validat pels membres de la comissió, entre els quals, a banda dels grups polítics del consistori, hi figuraven diferents persones relaciones amb el món de la cultura i la gestió d’espais culturals públics, com per exemple el gestor cultural de l’Auditori Municipal d’Almussafes, i el propi director de l’Auditori de Torrent en la seua anterior etapa pública.

Tant Amparo Folgado (Partido Popular), com Pau Alabajos (Compromís), Enrique Campos (Ciudadanos) i Jaume Santonja (Guanyant) han denunciat l’actitud autoritària de Ros, en tancar deliberadament una comissió plenària sense haver debatut democràticament l’informe final de conclusions, fet que els grups de l’oposició han qualificat de burla cap a la pròpia comissió, de la qual el mateix Partit Socialista va decidir formar part. “Veiem que el Govern Socialista crea Comissions per a després no convocar-les, en referència a la comissió d’investigació sobre la gestió de Nous Espais, o tancar-les en fals com és el cas d’aquesta sobre l’Auditori”, han conclòs els portaveus de l’oposició.

Castellano

LOS GRUPOS DE LA OPOSICIÓN DE TORRENT DENUNCIAN QUE ROS QUIERA CERRAR UNILATERALMENTE LA COMISIÓN SOBRE LA GESTIÓN DEL AUDITORIO SIN EL PRECEPTIVO INFORME FINAL

En fecha 4 de diciembre de 2018, la concejala de Cultura, Participación Ciudadana y Transparencia comunicó, por escrito, a los grupos municipales del consistorio de Torrent que: “El Presidente procede a dar por finalizada la comisión. Las nuevas actuaciones alrededor del Auditorio se llevarán al Consejo de Cultura”.

Para los grupos municipales de la oposición (Partido Popular, Compromís, Ciudadanos y Guanyant) se trata de un nuevo cierre en falso y una huida adelante por parte del gobierno de Jesús Ros, que no quiere afrontar la obligación legal de votar el informe final que tiene que emitir la comisión, así como debatir con el resto de los grupos del ayuntamiento sobre la futura gestión del Auditorio Municipal.

La comisión se constituyó el 31 de mayo de 2016, siendo la última sesión la celebrada el 18 de julio de 2017, donde el anterior responsable, Alfred Costa, presentó un estudio económico que en ningún momento estuvo votado ni validado por los miembros de la comisión, entre los cuales, además de los grupos políticos del consistorio, figuraban diferentes personas relacionas con el mundo de la cultura y la gestión de espacios culturales públicos, como por ejemplo el gestor cultural del Auditorio Municipal de Almussafes, y el propio director del Auditorio de Torrent en su anterior etapa pública.

Tanto Amparo Folgado (Partido Popular), como Pau Alabajos (Compromís), Enrique Campos (Ciudadanos) y Jaume Santonja (Guanyant) han denunciado la actitud autoritaria de Ros al cerrar deliberadamente una comisión plenaria sin haber debatido democràticament el informe final de conclusiones, hecho que los grupos de la oposición han calificado de burla hacia la propia comisión, de la cual el mismo Partido Socialista decidió formar parte. “Vemos que el Gobierno Socialista crea Comisiones para después no convocarlas, en referencia a la comisión de investigación sobre la gestión de Nous Espais, o cerrarlas en falso como es el caso de esta sobre el Auditori”, han concluido los portavoces de la oposición.

Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació, Municipal, Temes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *