L’Ajuntament de Torrent porta a ple municipal un dictamen elaborat per la comissió creada i presidida per Compromís des de 2016

El dictamen demana el nomenament d’una intervenció tècnica per a la societat i declara la voluntat d’avançar cap a la gestió pública directa de la corporació

Dos anys després de la seua posada en funcionament, la Comissió per a l’Estudi de la Gestió d’Aigües de l’Horta proposada i presidida per Compromís, ha elaborat un dictamen que ha dut a ple municipal extraordinari el 22 de març, Dia Internacional de l’Aigua.

El dictamen està signat pels representants de PP, PSPV, Compromís i Ciudadanos, que representen a 24 dels 25 regidors presents al ple municipal, i avança en els passos necessaris cap a la municipalització del servei de cicle integral de l’aigua actualment en mans de la mixta Aigües de l’Horta. La empresa, constituïda fa 23 anys, està participada per l’Ajuntament de Torrent i la privada Hidraqua (part de la multinacional Suez).

La comissió ha comptat amb la participació de diversos tècnics per assessorar als membres dels Grups Municipals com la intervenció municipal, el secretari del ple de l’ajuntament, Luis Baviano (gerent de l’Associació Estatal d’Operadors Públics d’Aigua i Sanejament), Carlos Alfonso (catedràtic en Dret del Treball i la Seguretat Social de la Universitat de València) i el gerent de l’actual Aigües de l’Horta.

El text de consens demana, entre altres coses, un estudi independent sobre la reversió del contracte, un segon estudi que detalle les característiques de els diferents formes de gestió i el nomenament d’una intervenció tècnica de la empresa mixta “responsable de la vigilància de tots els bens mobles i immobles afectes a la mateixa, per assegurar que tots ells reverteixen en una situació i condicions de conservació adequades”.

Per al president de la comissió Víctor Medina (Compromís) “el dictamen és un èxit des del punt de vista polític. Després de molta negociació i diàleg hem aconseguit arribar a un consens que uneix a la pràctica totalitat de Grups Municipals. Un acord  que posa en el centre els interessos dels torrentins i torrentines i la eficiència i sostenibilitat d’un bé públic bàsic i essencial com és l’aigua”.